WTCR - A Peugeot megkezdte a 308TCR értékesítését
A Peugeot megkezdte a 308TCR értékesítését
Fotó: Peugeot Sport

A Peugeot megkezdte a 308TCR értékesítését

LantiLanti
2018/01/03 11:20

A következő fázisba lépett a Peugeot Sport túraautós programja, a francia márka az intenzív fejlesztő és tesztmunka után a mai nappal megnyitotta a 308TCR típus eladását, azaz mostantól kezdve fogadják hivatalosan is az érdeklődő csapatok megrendeléseit.

A Peugeot név már az elmúlt években is megjelent TCR futamokon és bajnokságokban, ám akkor a 308 kupás változatát használták. A márka viszont komoly lehetőségeket látott a TCR szabályrendszerben, ezért úgy döntött, a kategória követelményeinek megfelelően továbbfejleszti a Racing Cup-ot.

"A Peugeot 308 Racing Cup már eddig is indulhatott TCR versenyeken, de a bajnokságok gyors fejlődése arra ösztönzött bennünket, hogy tovább növeljük az autó teljesítményét, és ezzel kiszolgáljuk az ügyfeleink igényeit, egészen a kategória csúcsáig, ami 2018-tól az FIA Túraautó Világkupa (WTCR) lesz" - mondta Bruno Famin, a Peugeot Sport igazgatója.

Az első megrendelők áprilisban vehetik át autójukat, a hivatalos ár pedig áfa nélkül 109 ezer euró lesz. Hozzá kell azonban tenni, hogy a gyártók a legkülönbözőbb módszerekkel érik el, hogy versenyképes szám kerüljünk a cédulára, és a legtöbb esetben a versenypályára küldés előtt még ilyen-olyan kiegészítő csomagokat is meg kell venniük a csapatoknak. Nem állítom, hogy a Peugeot-nál biztosan ez a szitu, de nagyon valószínűnek tartom. A 308TCR hivatalos bemutatójára egyébként a március 8-án induló Genfi Autószalonon kerül sor.

"Szeretünk volna szintet lépni a versenyképesség terén, de nem csak az eredményesség, hanem a gazdaságosság terén is. A versenyeztetési költség kulcsfontosságú szempont volt az autó fejlesztése során, de közben a megbízhatóság és a teljesítmény terén sem vállaltunk kompromisszumokat. Néhány biztonságos műszaki megoldásnak, és a 109 ezer eurós árnak köszönhetően rendkívül kedvező, 4.5 euró / km-es futásköltséget értünk el" - tette hozzá Mayeul Tyl, a Peugeot Citroen Racing Shop igazgatója.

A Honda, a SEAT, a Volkswagen, az Audi, az Opel, a Hyundai, az Alfa Romeo, a Lada és a KIA után a Peugeot a tizedik márka, amely rendelkezik kifejezetten a TCR szabályrendszerre épített, számottevő darabszámban értékesített autóval. A paletta azonban tovább szélesedik majd a jövőben, hiszen a Vukovic Motorsport a finisben jár a Reanult Mégane fejlesztésével, nemrég pedig a Volvo-ról láttak napvilágot TCR-es hírek.

Hozzászólások