WTCR - A második Campos pilótát is bejelentették
A második Campos pilótát is bejelentették

A második Campos pilótát is bejelentették

LantiLanti
2018/03/02 12:36

Itt sem született meglepetés, az előzetes várakozásoknak megfelelően Pepe Oriola lesz John Filippi társa a spanyol Campos Racingél. A korábbi WTCC futamgyőztes versenyző három év kihagyás után tér vissza az istállóhoz, ahol egy Cupra TCR-t (SEAT León TCR) vezet majd.

A 23 éves pilóta 2011 és 2013 között három évet húzott le a Túraautó Világbajnokságon, legjobb eredményét pedig utolsó teljes szezonjában érte el, amikor megnyerte a marokkói második versenyt. 2014-ben Makaón még rajthoz állt egy TC1-es Chevrolet Cruze-zal, de az időmérőn összetörte, és a versenyeken már nem tudott elindulni. Az elmúlt három szezont a TCR International-ben töltötte, ahol a Craft-Bamboo színeiben összesen nyolc futamon győzött, 2015-ben pedig második lett az összetettben Stefano Comini mögött.

"Nehéz, de legalább annyira örömteli lesz ez az év. Megpróbálok mindent kihozni abból a lehetőségből, amit a Cuprától kaptam. Mindig is mellettem álltak, az első pillanattól kezdve bíztak bennem versenyzőként, és ezt szeretném meghálálni a pályán. Örülök, hogy egy 100%-ig spanyol csapattal indulhatok a WTCR-ben. Régóta ismerjük már egymást, ami komoly pluszt jelent majd ebben a sorozatban" - fogalmazott Oriola.

Akárcsak a WTCC-s érában, Oriola ezúttal is maga mögött tudhatja a spanyol márka gyári támogatását.

"Nagy öröm számomra, hogy Oriola a Cupra TCR-el versenyez majd a WTCR-ben. Pepe a SEAT León Eurocup-ban nőtt fel, aztán a WTCC-ben fejlődött tovább, és szép eredményeket ért el a TCR sorozatokban is, úgyhogy szerződtetése nagy előny a Cupra számára" - fogalmazott Jaime Puig, a SEAT Sport vezetője.

A spanyol márka nemrég jelentette be, hogy önálló márkává alakítja át a Cuprát, így a jövőben már a versenyautók sem a SEAT nevet viselik.

"Pepe Oriola egy rendkívül elszánt fiatal versenyző, aki odaadással és bátorsággal néz szembe a kihívásokkal. Ez tökéletesen egyezik a Cupra szellemiségével is" - mondta Antonino Labate, a Cupra elnöke.

A spanyol pilóta feltöltött egy nem túl jó minőségű képet a tűzállójának tervezetéről, ami betekintést adhat a várható színvilágba is.

A WTCR eddig bejelentett indulói:

AUTÓ CSAPAT VERSENYZŐ
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Denis Dupont
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Aurélien Panis
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Frédéric Vervisch
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Nathanael Berthon
 Audi RS3 LMS WRT Jean-Karl Vernay
 Audi RS3 LMS WRT Gordon Shedden
 Honda Civic Type-R Boutsen-Ginion Racing Tiago Monteiro
 Honda Civic Type-R Boutsen-Ginion Racing Tom Coronel
 Honda Civic Type-R Münnich Motorsport Esteban Guerrieri
 Hyundai i30N TCR BRC Racing Michelisz Norbert
 Hyundai i30N TCR BRC Racing Gabriele Tarquini
 Hyundai i30N TCR Yvan Muller Racing Yvan Muller
 Hyundai i30N TCR Yvan Muller Racing Thed Björk
 Volkswagen Golf GTI Sebastien Loeb Racing Rob Huff
 Volkswagen Golf GTI Sebastien Loeb Racing Mehdi Bennani
 Alfa Romeo Giulietta TCR ??? ???
 Alfa Romeo Giulietta TCR ??? ???
 Cupra TCR Campos Racing John Filippi
 Cupra TCR Campos Racing Pepe Oriola

 

Hozzászólások