WTCR - A Lada jó lehetőséget lát a WTCC-ben
A Lada jó lehetőséget lát a WTCC-ben

A Lada jó lehetőséget lát a WTCC-ben

LantiLanti
2013/02/08 15:11

Thompson_Hun_lada

Néhány napja a Túraautó Világbajnokság közzétette a 2012-es szezon nézettségi adatait, amelyekből kiderült, hogy több mint félmilliárd ember látott legalább egy WTCC-s adást világszerte. Európától kezdve Amerikán át Ázsiáig 180 országban sugároztak műsorokat Rob Huff, Yvan Muller és Alain Menu csatájáról. A WTCC-be idén visszatérő Lada nagyon elégedett a számokkal, és jó lehetőségeket lát a bajnokságban.

"A marketing stratégiánk fontos része, hogy a Lada komoly bajnokságokban szerepeljen, és egy ilyen erős TV-s közvetítés növeli a lehetőségeinket. Fontos hozzátenni, hogy 2013-ban a sorozat története során először Oroszországban is rendeznek versenyt, a Moscow Raceway-en, ahol az orosz szurkolók végre egy orosz csapatot is biztathatnak. Ez mindenképpen jó hatással lesz a Lada megítélésére. A bajnokság emellett eljut Európába, Észak- és Dél-Amerikában valamint Ázsiába is - ezek mind érdekes piacok a Lada export stratégiája számára" - fogalmazott Artem Fedoszov, az AvtoVAZ sales és marketing alelnöke.

A Lada bő egy hete megkezdte a felkészülést 2013-ra, információink szerint Magny-Coursban tesztelt a csapat. Egyelőre várjuk a híreket. James Thompson legutóbbi rövid üzenetéből pedig megtudtuk, hogy hamarosan ismét pályára gurul a Granta. A brit pilóta jelenleg barátnőjével pihen, ám elmondása szerint néhány napon belül újra Magny-Cours felé veszi az irányt.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások