WTCR - A héten tesztel Oriola és a Onyx?

A héten tesztel Oriola és a Onyx?

LantiLanti
2014/02/11 10:11

Oriola_autoban

Tegnap este titokzatos hangvételű sajtóanyagot tett közzé Pepe Oriola, a spanyol tini arról számolt be, hogy ezen a héten a Barcelona közelében található Montmeló versenypályán kezdi meg az autós felkészülést a 2014-es szezonra, arról azonban egy szót sem árult el, hogy melyik csapatnál, és milyen technikával.

A TouringCarTimes azonban úgy értesült, hogy bár hivatalos bejelentés nem volt, Oriola valószínűleg az Onyx Racing titokzatos TC1-es versenyautóját vezeti majd Spanyolországban, ugyanott, ahol ezen a héten a Honda is dolgozik.

"Továbbra is azon vagyunk, hogy véglegesítsük a 2014-es programot, és az a legfontosabb célom, hogy a WTCC-ben maradhassak. Ez nem könnyű feladat, hiszen az új technikai szabályok miatt nőttek a költségek" - mondta Oriola.

Néhány hete pletyka szinten már felröppent, hogy Oriola Mike Earle új WTCC-s csapatához kerülhet, ám az Onyxról az általános meglepetést okozó első bejelentés óta semmilyen hivatalos hír nem érkezett. A WTCC Blog olyan infókat is hallott, hogy a brit csapatnál komoly csúszások vannak, és az sem kizárt, hogy nem lesznek ott az év első néhány versenyén.

A spanyol mellett egyébként az északír Colin Turkingtont boronálták még össze az Onyx-al, ám ő marad a BTCC-ben, ahol a West Surrey Racingnél egy NGTC-s BMW-t vezet majd. Az Oriola-hírnek azonban - úgy tűnik - mégis volt valóságalapja.

"Fontos, hogy a feladatokra tudjunk összpontosítani, és fizikális valamint mentális téren is felkészült legyek, ezért ennek a tesztnek nagy jelentősége lesz. Két és fél hónapja ért véget a szezon, ezért már nagyon várom, hogy versenyautóba ülhessek" - zárta Oriola.

A spanyol holnap, azaz szerdán ül autóba Barcelonában.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások