WTCR - A főnök, aki lemaradt

A főnök, aki lemaradt

LantiLanti
2012/05/24 19:43

Salzburgban a Wiechers csapat története legnagyobb sikerét élhette át, miután a szemfüles Stefano D'Aste az utolsó kanyarban megelőzte Tom Coronelt és Rob Huffot, hogy megszerezze saját és az istálló első WTCC-s futamgyőzelmét. Mindenki boldogan ünnepelt, még a csapattulajdonos is, igaz, ő valahol máshol.

"Sajnos nem lehettem ott Salzburgban, amikor Stefano a Wiechers csapat történetének legnagyobb sikerét érte el. Csodálatosan reagált az utolsó kanyarban! Szeretnék ezúton is köszönetet mondani a mi nagyszerű pilótánknak és csapatunknak" - nyilatkozta Wolfgang Kruse a Motorsport-Totalnak.

"Egy fantasztikus és egyben történelmi nap volt; egy problémás, de mégis eredményes hétvége. Nagy köszönet a partnereinknek és a szponzorainknak. Az első versenyen történt baleset után a szerelőink őrülten nagyot alakítottak, amikor helyrehozták a BMW-t. A második futam utolsó két-három köre pedig egyszerűen lélegzetelállító volt" - tette hozzá Dominik Greiner, a Wiechers csapatmenedzsere.

Stefano D'Aste élete 141. WTCC-s futamán szerezte meg első győzelmét. Az olasz 2004-ben komolyabb eredmények nélkül kezdte meg túraautós pályafutását a Proteam csapatnál. 2006-ig ment az olaszoknál, 2007-re pedig jelenlegi kenyéradójához, a Wiechershez igazolt, ahol egyből privát bajnok lett. Azóta kétszer is visszatért a Proteamhez; 2011 közepe óta áll újra a németek alkalmazásában.

Hozzászólások