WTCR - A dobogósok mondták - R1

A dobogósok mondták - R1

LantiLanti
2013/08/06 14:52

Arg_r1_sajtaj

A WTCC hivatalos honlapja Argentínában is mikrofont tett a dobogósok orra alá, hogy megtudja, hogyan látták a történteket. Vélemények az első futamról.

"Elégedett vagyok, nem csak a saját, de az egész csapat teljesítményével - ismét fantasztikus munkát végeztek, és kiváló autót tettek alám. Örülök, hogy én nyerhettem az első argentin WTCC futamot, ráadásul nagyon élveztem is, hiszen a pálya gyors, széles, és könnyű rajta előzni. A rajt után valaki rendesen meglökött, de ez volt az egyetlen alkalom, amikor belém tudtak jönni. Szerencsére nagy csata folyt mögöttem, és kihasználtam a lehetőséget. Odafigyeltem a gumikra, és egyre gyorsabb tempót autóztam" - értékelt a futamgyőztes Yvan Muller.

"Jól sikerült az időmérő, úgyhogy tudtam, lehet esélyem egy erős eredményre. Őrült volt a rajt, többen is meglöktek hátulról, így elég nehéz volt meccsben maradni. De jól sikerült a verseny - most először éreztem úgy, hogy képes lehetek dobogóra állni. Még szoknom kell az autót, de remélem ez a siker egy hosszú eredményes sorozat kezdete lesz egészen a szezon végéig" - vette át a szót a második helyen célba érő Pepe Oriola.

"Remek eredmény ez a csapat számára, keményen megdolgoztak érte. Az első kanyarban engem is durván meglökött valaki, de szerencsére nem csúsztam ki a kijáraton. Intenzíven terhelnem kellett a gumikat, hogy vissza tudjak kapaszkodni, és biztosan látványos volt a TV-ben, amikor a 11-es kanyarban külső íven megelőztem Micheliszt. A futam végére viszont elfogytak a gumik, míg Pepe valószínűleg jobban spórolt velük" - mondta a harmadik helyezett Tom Chilton.

"Először is szeretnék köszönetet mondani a csapatnak. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, de a rajtnál csak arra tudtam gondolni, hogy maradjon egyben az autó, mivel mindenki nagyon határozottan üdvözölt a WTCC-ben. Sikerült megúsznom a balhét, és ahol csak lehetett, megpróbáltam előzni. Az előttem haladók egymással voltak elfoglalva, úgyhogy le tudtam dolgozni a hátrányom. Az autó kiválóan ment, számomra pedig nagyon fontos, hogy jó eredményt értem el a hazai versenyemen" - értékelt az első futam leintése után José María Lopez, aki ötödik lett, és megnyerte a Yokohama kupa értékelést.

Fotó: WTCC Media

Írta: Lanti

Hozzászólások