WTCR - A BMW is kap a fejlesztésből

A BMW is kap a fejlesztésből

LantiLanti
2012/11/14 19:10

Tegnap már - nagy örvendezések közepette - beszámoltunk arról, hogy a súlycsökkentés mellett motorfejlesztést is kaphat a WTCC-ben szereplő BMW 320 TC, aminek köszönhetően az egykor rendkívül erős, és még ma is nagyon népszerű autó továbbra is versenyképes maradhat a világbajnokságon. A reményt egy néhány napja megjelent hír táplálja, mely szerint az angol Prodrive csapat jelentős motorfejlesztést hajtott végre a MINI WRC  raliautón, amelynek motorja szoros rokonságban  áll a 320 TC-jével.

A hozzászólásokban többen is felvetették a kérdést, hogy vajon tényleg akkora-e a hasonlóság a raliautó és a túraautó motorja között, hogy a MINI számára kifejlesztett csomag a BMW-be is jó legyen. A kétségek eloszlatása érdekében felkerestük a Prodrive csapatot, és megkérdeztük tőlük, szerintük a nemrég bejelentett módosítások megjelenhetnek-e a BMW túraautókban is. Biztató választ kaptunk.

"A MINI-ben található motor gyakorlatilag azonos azzal, amelyet BMW Motorsport a 320-ashoz gyárt, tehát a most bejelentett evo-csomag, amelyet a BMW Motorsport hamarosan kiad, a WTCC-s motorokhoz is elérhető lesz. Természetesen emellett készültek olyan fejlesztések is, amelyeket kifejezetten a MINI-ben fogunk használni, hiszen picit mások az elvárások egy ralimotor felé" - mondta Ben Sayer, a Prodrive PR menedzsere.

Egyelőre tehát igen jónak tűnik a helyzet, de igazán csak akkor szálljunk majd el a boldogságtól, ha már a Zengő Motorsport műhelyében lesz a két fejlesztett 1.6 turbós motor.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások