WTCR - 2200 km, hiba nélkül

2200 km, hiba nélkül

LantiLanti
2013/02/14 15:00

Honda_aragon_teszt_10

Sikeres, és ami talán ennél is fontosabb, műszaki hibától mentes három napot töltött a Honda gyári csapata Spanyolországban, a Motorland Aragonon. Az utolsó tesztnapon tovább javult az időjárás, így Gabriele Tarquinit és Tiago Monteirot semmi sem akadályozta abban, hogy a lehető legtöbb kört tegye meg a két Civic-kel. A 2009-es világbajnok 80, a korábbi forma-1-es menő portugál pedig 59 körrel zárta a napot.

Tarquini ismét a 2013-as autóval ment, és időmérős valamint versenybeállításokat próbálgatott. Dolgozott a differenciálmű hangolásán, és futóműgeometriai ellenőrzéseket is végzett. Monteiro eközben a 2012-es prototípussal a motor illetve a kormánymű vezérlését tesztelte, és értékes adatokat gyűjtött. Az elért köridőket sajnos nem lehet korábbi eredményekkel összehasonlítani, hiszen ez volt az első alkalom, hogy egy WTCC-s csapat a Motorlandon tesztelt, ám a Honda elégedett volt az elvégzett munkával.

"Kiváló munkát végzett az egész csapat, szeretnék mindenkinek gratulálni. Több mind 2200 kilométert tettünk meg, a legkisebb probléma nélkül. Gabriele és Tiago most már akár egy 24 órás versenyen is rajthoz állhatna" - viccelődött Alessandro Mariani, a Honda Racing JAS csapatfőnöke.

A japánok legközelebb február végén tesztelnek, valószínűleg Olaszországban, és ott már elképzelhető, hogy Michelisz Norbi is autóba ülhet.

Fotó: Honda

Hozzászólások