WTCR - A Hungaroringen rajtolhat a 2021-es Túraautó Világkupa szezon
A Hungaroringen rajtolhat a 2021-es Túraautó Világkupa szezon
Fotó: fiawtcr.com

A Hungaroringen rajtolhat a 2021-es Túraautó Világkupa szezon

LantiLanti
2020/11/13 12:11
A 2020-as WTCR idényzáró előtt nyilvánosságra hozták a Túraautó Világkupa tervezett jövő évi versenynaptárát, amely a Hungaroringgel kezdődik, és Makaóval zárul.

A korábban megszellőztetett terveknek megfelelően jövőre a megszokott tíznél kevesebb, nyolc forduló lehet a WTCR-ben, mivel a koronavírus járvány gazdasági hatásai súlyosan érinteni fogják az előttünk álló évet is. 

Nagy öröm számunkra, hogy a Hungaroring mellett 2021-ben is marad a Szlovákiaring, illetve a hosszú távú megállapodás értelmében a jó versenyeket hozó Motorland Aragon is. 

A megszokott négy helyett jövőre csak három ázsiai helyszínt tervez a promóter: újra lehetőséget kap a bemutatkozásra a koreai Inje Speedium, és a sorozat visszatér Makaóra is, ami a régi hagyományoknak megfelelően az idényzáró helyszíne lesz. 

A bajnokság jövőre bevezeti a már 2020-ra tervezett régi-új lebonyolítási rendszert, azaz három helyett minden hétvégén két futamot rendeznek majd. 

A 2021-es előzetes WTCR-versenynaptár

Május 14-16 - Hungaroring (Magyarország)
Május 21-23 - Szlovákiaring (Szlovákia)
Június 3-5 - Nordschleife (Németország)
Június 25-27 - Vila Real (Portugália)
Július 9-11 - Motorland Aragon (Spanyolország)
Október 8-10 - Inje Speedium (Dél-Korea)
November 5-7 - Kína (később megnevezendő helyszín)
November 19-21 - Makaó (Kína)

Figyelemreméltóan hosszú lesz tehát a nyári szünet, a promóter tájékoztatása szerint pedig azért csak május közepén rajtol a szezon, hogy mindenképpen nézők előtt lehessen megrendezni a futamokat. 

Hozzászólások