WTCR - 2014-re tesztelt a Lada
2014-re tesztelt a Lada

2014-re tesztelt a Lada

LantiLanti
2013/07/29 10:42

Lada_test_14_2

Jól haladnak a dolgok a 2014-es felkészülés terén a Ladánál, az oroszok néhány napja szokásos tesztpályájukon, Magny-Coursban gurították aszfaltra a Grantát, amellyel már a következő szezonra szánt megoldásokat próbálgatták.

A fényképeket nézegetve ez az autó még egy nagyon kezdeti stádiumban lévő tesztgépnek tűnik, ám ez is tökéletes eszköz az új fejlesztések kipróbálására. A Lada közleménye arról nem szól, hogy pontosan min dolgoztak Franciaországban, ám azt tudjuk, hogy James Thompson egyetlen napig körözött a Grantával.

Az új szabályoknak köszönhetően jövőre szélesebbek, könnyebbek (1100 kg) és erősebbek (kb. 380 LE) lesznek a WTCC-s autók.

"Elkezdtük a fejlesztői munkát 2014-re a Lada Grantával. Ez az autó már sokkal inkább fog hasonlítani egy versenyautóra, erősebb, stabilabb és vezethetőbb lesz" - mondta a tesztet követően Viktor Sapovalov, a Lada Sport Lukoil csapatfőnöke.

James Thompson a balszerencsés szezonkezdés után egyre közelebb került az élbolyhoz a Ladával, a legutóbbi négy versenyből hármat az első hatban fejezett be.

"Az évad első felében szerezett tapasztalatainknak köszönhetően tisztán látjuk, hogy merre kell mennünk az autó fejlesztésével. A legkülönbözőbb pályákon mentünk a Grantával, és pontosan ismerjük az erősségeit és a gyengéit is. Ezeken fogunk dolgozni a fejlesztés során"  - tette hozzá Shapovalov.

A Citroen és a Lada tehát már virított, a tavalyi időtervet ismerve pedig lassan a Hondán a sor, hogy megvillantson valamit a 2014-es autóból.

Lada_test_14_1

Lada_test_14_3

Lada_test_14_4

Fotó: Lada Sport Lukoil

Írta: Lanti

Hozzászólások