WTCR - 13 futam lehet jövőre

13 futam lehet jövőre

LantiLanti
2012/07/29 17:51

A Motorsport-Total közzétette az előzetes 2013-as versenynapárt, amelyben a legnagyobb változás, hogy az eddig megszokott 12 helyett 13 futamot rendeznek majd. Marcello Lotti néhány korábbi interjúban már utalt arra, hogy nőhet az egy szezonon belüli futamok száma. Az elmúlt hónapokban Oroszország és India került szóba, az előzetes naptárba végül az előbbi került be.

Ezen kívül az országok tekintetében más módosítás nem várható, azaz 2013-ban sem lesz angliai és németországi verseny a világbajnokságon. A szezon alapvető szerkezete is változatlan marad, az év első felébe kerültek az európai, a másodikba pedig a tengerentúli versenyek. Változik a portugál futam helyszíne, Portimaoból visszakerül a portói utcai pályára, és egyelőre még kérdéses, hogy hol rendezik a spanyolországi fordulót, amelynek eddig Valencia, a Ricardo Tormo pálya adott otthont.

Számunkra jó hír, hogy a Hungaroring, a Szlovákiaring és a Salzburgring is benne van a tervezetben, ismét lesz tehát közép-európai WTCC fesztivál tavasszal. Az előzetes naptárhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy az elmúlt két év során még a szezon rajtja után is volt változás, úgyhogy csak óvatosan...

A 2013-as előzetes naptár

Március 10. - Monza, Olaszország

Március 24. - ???, Spanyolország

Április 7. - Marrakesh, Marokkó

Április 28. - Szlovákiaring, Szlovákia

Május 5. - Hungaroring, Magyarország

Május 19. - Salzburgring, Ausztria

Június 9. - Moscow Raceway, Oroszország

Június 30. - Portó, Portugália

Július 28. - Curitiba, Brazília

Szeptember 22. - Sonoma, USA

Október 20. - Suzuka, Japán

November 3. - Sanghaj, Kína

November 17. - Makaó, Kína

Hozzászólások