WTCR - 120 kör az első napon

120 kör az első napon

LantiLanti
2013/02/11 21:14

Honda_aragon_teszt_1

Lezajlott a Honda alcanizi tesztjének első napja, és ahogy ilyenkor mondani szokás, a csapat eredményesen dolgozott Spanyolországban. Erős hideg, de szerencsére száraz idő fogadta Gabriele Tarquinit és Tiago Monteirot a Motorland Aragonon, és mivel komolyabb műszaki hiba nem hátráltatta őket, ketten összesen 120 kört, azaz nagyjából 636 kilométert tettek meg. A Honda először tesztelt két kocsival, a 2009-es világbajnok már az idei évre fejlesztett Civic-et próbálgatta, a portugál pedig a tavalyi autóval dolgozott.

"Gabriele alatt most debütált a 2013-as Civic, és összesen 50 kört teljesített vele. Fontos nap volt a mai, a csapat végre információkat gyűjthetett az autóról és a benne rejlő lehetőségekről. Tiago eközben a 2012-es kocsival folytatta a munkát a motorhangolás terén. A csapat még mindig át van fagyva, annyira hideg volt, de mindenki boldog, mert jó munkát végeztünk, és hasznos adatokat gyűjtöttünk. A mai nap még csak az új autó fejlesztésének kezdete, de az első jelek biztatóak" - fogalmazott Alessandro Mariani, a JAS Motorsport csapatmenedzsere.

Az már kevésbé, hogy este elkezdett esni Alcaniz környékén, úgyhogy a hondások most azért imádkoznak, hogy holnap reggelig elálljon, különben könnyen úgy járhatnak, mint az All-Inkl.com Münnich Motorsport, akik két napot teszteltek esőben, mielőtt továbbálltak volna Portugáliába. Holnap tehát folytatódik a munka a Motorland Aragonon, ahol a tervek szerint szerdáig tesztel a Honda gyári csapata.

Néhány fotó az első napról (a festett autó a 2012-es, a teljesen fehér pedig a 2013-as):

Honda_aragon_teszt_5

Honda_aragon_teszt_4

Honda_aragon_teszt_2

Honda_aragon_teszt_3

Fotó: Honda

Hozzászólások