WTCC - Zengő Zoli: a magyarok meg fognak lepődni a második versenyzőnkön
Zengő Zoli: a magyarok meg fognak lepődni a második versenyzőnkön
Fotó: Zengő Motorsport

Zengő Zoli: a magyarok meg fognak lepődni a második versenyzőnkön

LantiLanti
2020/06/01 21:55
Néhány napja csodás hírrel állt elő az itthon és a WTCR paddockban is népszerű Zengő Motorsport: a magyar csapat egy év kihagyás után visszatér a Túraautó Világkupába, ahol a tervek szerint két új fejlesztésű Cuprát indít majd. 

Zengő Zoliék már ez első pilótájukat is megnevezték: a csapat az ex-szimulátoros, kétszeres Suzuki-ezüstérmes (Hankook Racer Cup egészen pontosan) Boldizs Bencét ülteti az egyik autóba, míg a másik versenyzőjüket később jelentik be. 

Ennek kapcsán a csapatfőnök a bajnokság hivatalos oldalán beszélt Bencéről, a tervekről, és pár szót a leendő második versenyzőről is. 

Mi győzött meg arról, hogy Boldizs Bence a megfelelő versenyző a csapatod számára?

"A Zengő Motorsport küldetése, hogy lehetőséget adjon a Bencéhez hasonló fiatal, tehetséges pilótáknak. Már bizonyította a képességeit a Hankook Racer Cup-ban, és egy lehetséges bajnokot látok benne" - mondta Zengő Zoli.

Boldizs Bence: WTCR és TCR Europe is lehet még ebből | Eurosport

Elindultunk az országos méretű bezártságból a szabadulás irányába, és ennek egyik legegyértelműbb jele, hogy csütörtökön versenyautók szállták meg a Hungaroringet. Ez még nem a Matrixban megjósolt gépek lázadása volt; pilóták is ültek az autókban, többek között Boldizs Bence. A korábbi szimulátoros életében először kóstolhatta meg úgy rendesen a TCR-autó ízét; egy teljes napon keresztül tesztelhette a Zengő Motorsport egyik Cupráját.

Mikor figyeltél fel a képességeire?

"Folyamatosan nyomon követjük a fiatal pilóták pályafutását. Szeretnék köszönetet mondani csapata, a George Racing Team vezetőjének, György Gábornak, aki minden fontos információt megadott nekünk Bencéről, és ennek segítségével választottuk ki őt sok más tehetséges magyar pilóta közül."

Milyen célokat tűzöl ki elé az első WTCR-szezonban?

"Nincsenek nagy céljaink az első évre. Szeretném, ha annyi tapasztalatot gyűjtene, amennyit csak lehetséges. Ha minél több kilométer tenne meg profi versenyzők között, és a legjobbaktól tanulna."

Ha meglesz a szükséges tapasztalat, szerinted mit érhet el?

"Remélhetőleg nagy eredmények és komoly sikerek állnak előtte. Sok a tehetség Magyarországon, de hiszem, hogy Bence és a Zengő Motorsport együtt nagy célokat valósíthat meg a következő években."

Boldizs-zengo-cupra.jpeg

Hogyan segítitek Bencét, hogy minél hamarabb ledolgozza a tapasztalathiányból származó hátrányát?

"A lehető legtöbb tesztlehetőséget szeretném megadni neki. A mérnökeink pedig az elmúlt években összegyűjtött sok gigabájtnyi adattal próbálják segíteni Bence előrehaladását. Nemrég volt egy teljes tesztnapunk, mely során Bence nyolc darab 30 perces etapot teljesített versenykörülmények között, és az eredmények is ígéretesek lettek. Ezzel az autóval az egyik legjobb időt érte el. Emellett a mérnökeink támogatásával szimulátorversenyeken is indul."

Lehet őt valamelyik korábbi versenyződhöz, például Michelisz Norbihoz hasonlítani?

"Senkihez sem akarjuk hasonlítani őt, de látjuk benne azt az elszántságot, alázatot, szorgalmat és lelkesedést, amit mindig is kerestünk."

Mikor tervezitek bejelenteni a csapat másik versenyzőjét?

"Közel járunk hozzá, hogy aláírjuk a szerződést egy tapasztalt és tehetséges pilótával, akinek a neve nagy meglepetést okoz majd a magyar rajongók számára. Hiszem, hogy ő, Bence és a Zengő Motorsport együtt nagy célokat érhet el a WTCR-ben" - zárta Zoli.

A WTCR jelenlegi 2020-as nevezési listája:

WTCR-nevlist.jpg

Hozzászólások