WTCC - A Zengő Motorsport két autóval tér vissza a WTCR-be!
A Zengő Motorsport két autóval tér vissza a WTCR-be!
Fotó: Zengő Motorsport

A Zengő Motorsport két autóval tér vissza a WTCR-be!

LantiLanti
2020/05/30 12:19
Szenzációs hírt közölt ma a Túraautó Világkupa sajtóirodája: egy év kihagyás után visszatér a WTCR-be a Zengő Motorsport, ráadásul két autóval, méghozzá a tervek szerint két vadonatúj Cupra León Competiciónnal.

A csapat már be is jelentette az egyik versenyzőjét; ebben nincs meglepetés: Boldizs Bence vezeti majd az egyik Cuprát, aki az elmúlt hetekben a csapat színeiben ment a TCR Europe szimulátoros sorozatában, és nemrég nyert egy futamot a Hungaroringen.

A másik versenyzőt később jelentik be, ám a csapat annyit elárult, egy "tapasztalt és tehetséges" pilótáról van szó. Nem lepne meg, ha a Cupra kötelékébe tartozó Mikel Azconáról lenne szó, de ez csak találgatás. 

Boldizs Bence a Hankook Racer Cup kétszeres ezüstérmeseként hatalmas ugrás előtt áll. 

"Az Suzuki 100 lóerős volt, a TCR autó pedig körülbelül 360-at tud, ami egy óriási lépés lesz számomra. Az első évben, és különösen az első versenyeken az lesz a legfontosabb, hogy minél többet tanuljak; az eredmények még nem számítanak majd annyit. A Hungaroringet és a Szlovákiaringet ismerem, a többi pályán viszont még sosem jártam" - nyilatkozta Bence. 

A fiatal pilóta egyben köszönetet mondott Zengő Zolinak a bizalomért, és kiemelte, mindenki tudja, a csapat milyen történetet írt Michelisz Norbival, ami rá is inspirálóan hat. 

Az Eurosport Hungary nemrég hosszabban beszélgetett Boldizs Bencével, aki pár nappal ezelőtt a Hungaroringen tesztelte a TCR Cuprát:

Boldizs Bence: WTCR és TCR Europe is lehet még ebből | Eurosport

Elindultunk az országos méretű bezártságból a szabadulás irányába, és ennek egyik legegyértelműbb jele, hogy csütörtökön versenyautók szállták meg a Hungaroringet. Ez még nem a Matrixban megjósolt gépek lázadása volt; pilóták is ültek az autókban, többek között Boldizs Bence. A korábbi szimulátoros életében először kóstolhatta meg úgy rendesen a TCR-autó ízét; egy teljes napon keresztül tesztelhette a Zengő Motorsport egyik Cupráját.

További részletek később.

Hozzászólások