WTCC - Zandvoortban tesztelt a WTCR mezőnyének egy része
Zandvoortban tesztelt a WTCR mezőnyének egy része
Fotó: Audi Sport

Zandvoortban tesztelt a WTCR mezőnyének egy része

LantiLanti
2018/03/17 20:13

Bár a Túraautó Világkupa hivatalos kollektív tesztjére még több mint tíz napot várnunk kell, a hét elején már a második olyan közös edzésre került sor, amelyen több WTCR-ben érdekelt csapat is részt vett.

Múlt héten Monzában körözött a Romeo Ferraris, az Yvan Muller Racing,a BRC Racing, valamint a Target Competition, amely azonban idén nem lesz résztvevője a Túraautó VK küzdelmeinek.

Ezúttal Zandvoort volt a közös teszt helyszíne, ahol a Comtoyou Racing mind a négy Audiját pályára küldte. Denis Dupont és Aurélien Panis a korábban már bemutatott matricázással ment, Nathanael Berthon RS3-asa pedig az utóbbiéhoz hasonló dizájnt kapott. A csapat negyedik versenyzője, az Audi gyári támogatását élvező Frédéric Vervisch ellenben egy ezüst-pirosra matricázott géppel körözött, ami a négykarikás márka ügyfélautójának hivatalos színvilága.

Megjelent a holland pályán az Volkswagenről Audira váltó WRT alakulat is, amelynél a márka által támogatott Gordon Shedden egy rajtszám nélküli ezüst-piros autóval ment, miközben csapattársa egy ugyanilyen matricázású RS3-ban ült, amire viszont felragasztottak egy kettes számot.

Pályára gurult a WTCR mezőnyének két Volkswagen Golfja is, a Sebastien Loeb Racingnél versenyző Rob Huff valamint Mehdi Bennani a már korábban leleplezett dizájnnal tesztelt. Rajtuk kívül még két VW körözött Zandvoortban, a TCR International-ből ismert WestCoast Racing két autója, ám róluk egyelőre nem érkeztek olyan hírek, hogy a Túraautó Világkupába tartanának. Az is lehet, hogy csak kihasználták az adódó lehetőséget, hogy van összehasonlítási alapjuk.

A német márkák mellett az összes WTCR Honda is ott volt Hollandiában, a Boutsen Ginion Racingnél Tiago Monteiro, Benjamin Lessennes illetve Tom Coronel, a Münnich Motorsportnál pedig Esteban Guerrieri és Yann Ehrlacher körözött. Utóbbi először tesztelhette az új Civic-et.

A tesztről nem adtak ki hivatalos időeredményeket, és nem hivatalos adatok sem szivárogtak ki. A WTCR szezon előtti kollektív edzését március 29-én tartják Barcelonában.

Képek és videók a zandvoorti tesztről:

18_zand_teszt_huff

Guerrieri_ehrlacher_18_zand_teszt

Hozzászólások