WTCC - Wuhan kikerült a 2019-es WTCR naptárból
Wuhan kikerült a 2019-es WTCR naptárból

Wuhan kikerült a 2019-es WTCR naptárból

Lanti ·
2018/12/05 00:43

Folyamatosan csordogálnak az információk a lehetséges 2019-es WTCR versenynaptárról. Néhány napja már megírtuk, hogy Sepang bekerülhet, és a Szlovákiaringre is visszatérhet a mezőny, most pedig az Autosport magazin számolt be arról, hogy az idén bemutatkozó Wuhan jövőre kimarad.

A 10 millió lakossal rendelkező várost Kína Detroitjának is szokták nevezni, mivel több világméretű autómárka is telepített ide gyárat. A helyszín pont ezért vált vonzóvá az autósport számára, és idén egy nagyszabású városi versenyeseményt hoztak tető alá, amelynek a Túraautó Világkupa volt a fénypontja.

Bár a rendezvénnyel kapcsolatban utólag voltak kifogások, mégsem ezért marad ki Wuhan a jövő évi naptárból. Az ok sokkal prózaibb: nem sikerült megfelelő időpontot találni az eseménynek.

Az Autosport szerint az eredetileg tervezett dátum mindössze két héttel előzi meg a szintén Wuhanban megrendezendő Katonai Világjátékokat, és a kettő együtt logisztikailag kivitelezhetetlen lenne. A másik lehetséges időpont pedig a Makaó Nagydíjjal ütközik.

"Jövőre október 18-27. között rendezik Wuhanban a Katonai Világjátékokat, a WTCR-hétvégére pedig két héttel korábban került volna sor. Két héttel azelőtt, hogy több mint 10 ezer sportoló érkezik a városba. Ez így megvalósíthatatlan" - mondta Francois Ribeiro, az WTCR promótere az Autosportnak. 

Az Eurosport Events vezetője viszont hozzátette, bár jövőre ismét csak egy kínai forduló lesz, Wuhan 2020-ban ismét visszakerülhet a naptárba. 

Ribeiro ezen felül megerősítette, hogy a 2019-es évad is 10 fordulóból áll majd. A jövő évi versenynaptárról várhatóan szerdán szavaznak a szentpétervári Motorsport Világtanács ülésen. 

Hozzászólások