WTCC - WTCR program - Vila Real, 2019
WTCR program - Vila Real, 2019
Fotó: fiawtcr.com

WTCR program - Vila Real, 2019

LantiLanti
2019/07/01 13:11

A hétvégén lezárul az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa európai szakasza, a tengerentúli versenyek és a nyári szünet előtt még Portugáliába utazik a mezőny. 

Magában a programban egyetlen csavar lesz: az első szabadedzés átkerül péntekre, de egyébként nincs benne atomfizika. Hogy melyik adást hol lehet majd magyarul látni, na, abban viszont van bőven.

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

Ezen a héten rendezik ugyanis a wimbledoni Grand Slam tornát, a hétvégén pedig rajtol a Tour de France. Utóbbi miatt a WTCR lekerült az Eurosport 1-ről, és áttették az Eurosport 2-re. Ami viszont ezen a héten megint csodákat művel majd. 

Az Eurosport ugyanis nem minden országra tudta megvenni Wimbledont, így - akárcsak régen a Bundesliga esetén - a tenisz adás "rátelepszik" az eredeti E2 műsorra. Tehát, ahova megvették a wimbledoni tornát, ott teniszt adnak, ahol nem, ott marad az eredeti.

Magyarországra megvan a jog, de ettől még nem magától értetődő, hogy senki sem látja majd a szombati eseményeket. Itthon egyik-másik kábelszolgáltató nagyon ért a munkájához, ezért valószínűleg idén is lesz olyan csatorna, ahol Wimbledonnak kellene mennie, de helyette az eredeti Eurosport 2-t adják. 

A teniszes kavarás jelen állás szerint csak a szombatot, és az első futamot érinti, vasárnap ugyanis szünnap van Londonban. Ha... (igen, van ha) Ha nem esik korábban sokat az eső, és nem kerülnek át meccsek vasárnapra. De ez már tényleg olyan tényező, amivel felesleges előre kalkulálni.

Alap esetben tehát valószínűleg a szombati futam adását nem fogjátok látni Magyarországon (Wimbledon miatt), a vasárnapi versenyeket viszont igen. 

Sorry, de ahogy már sokszor leírtam: az Eurosport egy pán-európai sportcsatorna, és nem feltétlenül tudják figyelembe venni a kis magyar piac érdekeit. Igen, a mi szempontunkból Wimbledon kibírna egy 45 perces szünetet szombaton, de más, nálunk sokkal nagyobb országokban ezt máshogy gondolják.

A vila reali WTCR hétvége programja: 

Péntek:  

18:00 – Első szabadedzés [45p] (Live timing)

Szombat:
 

10:00 – Második szabadedzés [30p] (Eurosport Player, élő)
12:00 – Első időmérő edzés [40p] (Eurosport Player, élő)
16:00 – Első futam [11k] (Eurosport 2, élő)*

Vasárnap:  

11:00 – Második időmérő edzés [30p+15p+Q3] (Eurosport Player, élő)
16:15 – Második futam [11k] (Eurosport 2, élő)
17:30 – Harmadik futam [13k] (Eurosport 2, élő)

* - Wimbledon miatt az Eurosport 2 adását valószínűleg kevesen fogjátok látni, így akinél tenisz van, az az Eurosport Playeren nézheti az első futamot. Akinél nem tenisz lesz, annak a kábelszolgáltatója béna vagy figyelmetlen, de ez esetben adjon hálát érte. 

Még egy eltérés a szokásostól, hogy ezúttal csak a Player adja majd a második időmérőt is, mivel úgy tűnik, az Eurosport szerkesztői inkább a második MXGP motokrossz futamot adják majd élőben Indonéziából. 

TelePszichológusunk javaslata: attól, hogy anyázol, hogy lehülyézel embereket, még semmi sem fog megváltozni. Az Eurosport adásrendjét nem a magyar nézők igényeihez alakítják, hanem az olyan nagy piacokéhoz, mint Franciaország, Németország, Lengyelország, Románia, stb. Fogadd el, Neked is jobb lesz. Nekünk meg attól lesz jobb, ha nem szemeteled tele a Facebook oldalunkat dühöngő kommentekkel. Hidd el, semmin sem fog változtatni, csak rontja a levegőt. 

Hozzászólások