WTCC - WTCR program - Szlovákiaring, 2019
WTCR program - Szlovákiaring, 2019
Fotó: fiawtcr.com

WTCR program - Szlovákiaring, 2019

LantiLanti
2019/05/06 10:28

Általában április és május az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa legsűrűbb időszaka, és pont ugyanez a helyzet idén is; két héttel a hungaroringi forduló után Szlovákiába megy a mezőny, majd egy hétre rá Zandvoort következik.

A szlovákiaringi forduló az időbeosztás szempontjából nagyon különleges lesz, hiszen a WTCR együtt fut majd a Motoros Endurance Világbajnoksággal (FIM EWC). Mindez azt jelenti, hogy az összes edzést pénteken rendezik, és minden futam vasárnapra került. 

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

Messze nem ideális szitu. Főleg az, hogy a két időmérőt majdnem egy időben rendezik. Az normál lebonyolításban ha nem is sikerült jól belőni az autót a szombati kvalira, vasárnap délelőttig még van idő fejet vakarni, és az adatokban turkálni. Most viszont bő három órán belül mind a három futam rajtsorrendje eldől.

Erre amúgy azért van szükség, mert a szombati nap teljes egészében az motorosoké lesz, akkor rendezik a szlovákiaringi 8 órás versenyt. 

A szlovákiaringi WTCR-hétvége programja: 

Péntek:  

9:15 – Első szabadedzés [45p] (Eurosport Player , élő) 
11:30 – Második szabadedzés [30p] (Eurosport Player, élő) 
13:45 – Első időmérő edzés [30p] (Eurosport Player, élő)
16:30 – Második időmérő edzés [20p+10p+Q3] (Eurosport 2, élő)

Vasárnap:  

10:30 – Első futam [9k] (Eurosport 1, élő)
15:00 – Második futam [9k] (Eurosport 2, élő)
16:00 – Harmadik futam [11k] (Eurosport 2, élő)

Aki esetleg nem szúrta volna ki egyből: vasárnap két külön csatornán mennek majd a futamok, az első versenyt még az E1-en adjuk, a másodikat és a harmadikat viszont már az E2-n. Ha valakit az EWC futam is érdekel, kisebb megszakításokkal azt is közvetítjük szombaton az Eurosport 2-n. 

Hozzászólások