WTCC - WTCR program - mindhárom futamot közvetítjük Wuhanból
WTCR program - mindhárom futamot közvetítjük Wuhanból

WTCR program - mindhárom futamot közvetítjük Wuhanból

Lanti ·
2018/10/04 11:52

Az idei évben már másodszor fordul elő, hogy mindössze egy hét választ el két WTCR fordulót. Tavasszal a Nordschleiféről kellett sovány malac vágtában átköltözni Zandvoortba, ezúttal pedig a ningbói hétvégét követi egyből egy újabb kínai forduló.

Wuhan nagyjából 900 kilométerre nyugatra található Ningbótól, és egyike az Európában kevésbé ismert kínai nagyvárosoknak. Közel 15 millióan lakják, azaz másfélszer annyian, mint Magyarországot, ráadásul nem véletlenül hívják Kína Detroitjának, hiszen több globálisan működő autómárka, köztük a Peugeot-Citroën, a General Motors, Renault-Nissan, a Honda és a Hyundai is rendelkezik gyárra a Jangce partján álló városban. 

Wuhan így természetesen az autósporttal is egyre szorosabb kapcsolatokat épít ki, idén januárban például elindult egy egyetemi szintű képzés, ahol a versenyzés technológiáját oktatják, illetve szakembereket képeznek. 

Az időpont választás sem véletlen, Kínában ugyanis most zajlik az októberi Arany Hét, amely egy speciális, hét napig tartó munkaszüneti időszak. Eredetileg három ilyen volt, ebből kettő maradt, a célja pedig, hogy ezekkel a hosszabb szabadságokkal növeljék a belföldi turizmus. 

Száz szónak is egy a vége, hatalmas fesztivált terveznek idén Wuhanba, hiszen az ott kialakított utcai pálya most először kapott FIA besorolást. A WTCR és a kínai túraautó bajnokság (CTCC) mellett ott lesz a kínai endurance sorozat (CEC), sőt a helyi kamion bajnokság (CTR) is. 

A legjobb hír azonban, hogy ezúttal már az első, szombati futamot is közvetítjük az Eurosport 1-en! A vasárnapi időmérőt hajnal háromkor viszont csak az Eurosport Playeren nézhetitek élőben, az Eurosport 1-en 8:30-tól kerül majd adásba felvételről. 

A wuhani WTCR hétvége programja:

Péntek:  

7:00 – Első szabadedzés [30p] (Eurosport Player + WTCR Facebook, élő)
9:30 – Második szabadedzés [30p] (Eurosport Player + WTCR Facebook, élő) 

Szombat:
 

4:30 – Első időmérő edzés [40p] (Eurosport Player + WTCR Facebook, élő)
9:45 – Első futam [18k] (Eurosport 1, élő)

Vasárnap: 

3:00 – Második időmérő edzés [30p+15p+Q3] (Eurosport Player, élő)
KÖZVETÍTÉS: 8:30 - Második időmérő edzés (Eurosport 1, FELVÉTELRŐL, 60p)
9:30 – Második futam [18k] (Eurosport 1, élő) 
10:45 – Harmadik futam [21k] (Eurosport 1, élő)

Végezetül pedig itt a wuhani utcai pálya kibővített vonalvezetése: 

FIA_WTCR_Race_of_China-Wuhan_track_map-png.png

Hozzászólások