WTCC - Az utolsó pillanatban módosul a WTCR-idénynyitó helyszíne
Az utolsó pillanatban módosul a WTCR-idénynyitó helyszíne
Fotó: Zolder Circuit

Az utolsó pillanatban módosul a WTCR-idénynyitó helyszíne

LantiLanti
2020/09/01 08:19
Két héttel a Túraautó Világkupa 2020-as idénynyitója előtt a bajnokság promótere arra kényszerült, hogy megváltoztassa az első forduló helyszínét, mivel a megállapodás ellenére a Salzbugring vezetősége úgy döntött, mégsem látja vendégül a  sorozatot. 

Ebben a rendkívül kellemetlen helyzetben Zolder sietett a WTCR segítségére, így az eredeti időpontban, azaz szeptember 12-13 között rajtolhat a szezon, csak Ausztria helyett Belgiumban. A változást már az FIA is jóváhagyta. 

Az idénynyitóval együtt a kollektív teszt is átkerül Zolderbe, ahol viszont nézőket sajnos még nem engedhetnek be a lelátókra. 

"Számunkra is teljesen váratlan, hogy kevesebb mint három héttel a szezon rajtja előtt változtatnunk kell a helyszínen, de az első pillanattól kezdve az volt a legfontosabb, hogy találjunk valamilyen alternatívát. Köszönjük az FIA-nak és Jean Todt elnöknek, hogy ilyen gyorsan jóváhagyták a terveinket" - fogalmazott Francois Ribeiro, az Eurosport Events vezetője. 

A WTCR első embere hozzátette, nem hagyják annyiban, hogy az osztrák fél ilyen kellemetlen helyzetbe hozta a bajnokságot, és megerősítette, jogi lépéseket kezdeményeztek a Salzburgring ellen. 

"Rengeteg logisztikai problémát és egyéb kellemetlenséget okoztak a csapatainknak. Ez pénzügyi veszteséget jelent, és a bajnokság hírnevét is csorbítja. Az Eurosport jogi osztálya előkészíti a jogi lépéseket a Londoni bíróságon, hogy a Salzburgringgel szemben megvédjük a WTCR érdekeit."

Az Eurosport Hungary úgy tudja, a csapatok jelentős része már megvette a repülőjegyet és lefoglalta a szállásokat Salzburgban, sőt, olyan alakulatról is hallottunk, amelynek már a kamionjai is az osztrák pályán parkolnak.

Ribeiro hozzátette, a Salzburgring teljesen váratlanul és egyoldalúan mondta fel a korábbi megállapodást. 

Zolderben a WTCR mellett a TCR Europe is rajthoz áll, így egy versenyhétvégén izgulhatunk Michelisz Norbiért, Tassi Attiláért, Boldizs Bencéért, Kismarty-Lechner Gáborért, a Zengő Motorsportért és Nagy Daniért. 

A belga pályán korábban már járt a WTCC, 2010-ben Gabriele Tarquini nyerte az első futamot a SEAT Leónnal, Andy Priaulx pedig a másodikat a BMW-vel, míg 2011-ben Rob Huff győzött az elsőn a Chevrolet Cruze-zal, és Tarquinié lett a második. 

Michelisz Norbi legjobb eredménye itt egy hatodik hely, amit még a kék SEAT-tal ért el 2010-ben az első versenyen. Ezen kívül kétszer volt hetedik, egyszer pedig nyolcadik. 

Hozzászólások