WTCC - Hamarosan röffennek a virtuális motorok - a WTCR sem tétlenkedik
Hamarosan röffennek a virtuális motorok - a WTCR sem tétlenkedik
Fotó: fiawtcr.com

Hamarosan röffennek a virtuális motorok - a WTCR sem tétlenkedik

LantiLanti
2020/03/20 16:11
Amíg a koronavírus járvány miatt nem lehet valódi autóversenyeket rendezni, a szimulátorozás és az e-sport jelenthet némi vigaszt a rajongók számára. Ezt a lehetőséget egyre több bajnokság fedezi fel. 

Ma már szinte minden pilótánál van otthon egy jó kormány, vagy egy komolyabb szimulátor szett, az internet szerencsére adott, úgyhogy már csak szervezés kérdése, hogy a versenyzők az otthon falai között maradva is összecsaphassanak egymással. 

Az egyik legnépszerűbb túraautó sorozat, az ausztrál Supercars már tegnap bejelentette, virtuális versenyek rendezésével próbálja meg kitölteni az időt, amíg sikerül visszaszorítani a koronavírust, és helyre áll az élet normális menete a világban. 

A legnagyobb helyi sztárok közül többen jelezték, kaphatók némi online bunyóra, többek között Shane van Gisbergen, Scotty McLaughlin és Anton de Pasquale is lelkesedik az ötletért, bár SVG gyorsan jelezte, ez sokkal inkább egy kis szórakozás lenne, mint véresen komoly versenyzés. 

Az ausztrálok viszont annyira komolyan veszik a dolgot, hogy a Supercars honlapja mellett a bajnokság TV-s jogait birtokló Fox Sport is közvetíti majd a futamokat.

michelisz-tassi-esport-wtcr_2.jpg

Ma már az F1 szervezői is jelezték, virtuális versenyekkel pótolják a kimaradó fordulókat, melyeket az eredeti versenyek időpontjában rendeznek. Ígéretük szerint itt is részt vesznek majd a legnagyobb sztárok, illetve pár vendég is bekapcsolódik. 

Nem meglepő az sem, hogy elsőként - két nappal ezelőtt - a NASCAR állt elő ezzel a lehetőséggel. Náluk például az uralkodó bajnok Kyle Busch is kormány mögé ül. 

Elmaradó vagy halasztott versenyből sajnos a WTCR-ben sincs hiány, és mivel a bajnokság már eddig is igen aktív volt az e-sport terén, természetesen ők is dolgoznak a virtuális mókán. Részletek még nincsenek, de az Eurosport Hungary megkeresésére a terveket megerősítették. 

"Igen, mindenképpen tervezünk egy e-sport sorozatot indítani ebben az időszakban. Hamarosan jelentkezünk is a részletekkel" - közölte az Eurosport Hungary-vel a WTCR sajtóosztálya. 

Hogy ezeken a versenyeken kik indulnak majd el, és lesz-e mondjuk közvetítés az Eurosporton, még a jövő zenéje, de hamarosan - ha csak pixeleken keresztül is - ismét láthatjuk a kedvenceinket.

Hozzászólások