WTCC - Bemutatták a WTCR új, 2020-as biztonsági autóját
Bemutatták a WTCR új, 2020-as biztonsági autóját
Fotó: Honda Racing

Bemutatták a WTCR új, 2020-as biztonsági autóját

LantiLanti
2020/06/30 09:56
Honda Civic sportos vonalának legsportosabbika, az idén tél végén bemutatott Type-R Limited Edition lesz a Túraautó Világkupa hivatalos biztonsági autója a 2020-as szezonban. 

A 320 LE-s, 400 Nm nyomatékkal hencegő modellt február közepén Milánóban, a JAS Motorsport műhelyében leplezték le, ahol a Honda Magyarországnak köszönhetően az Eurosport Hungary is jelen lehetett.

A Type-R Limited Edition közútra született, de egy nyílt napon a versenypályán is kihúzhatja magát, és a 2 literes VTEC turbó motornak köszönhetően akkor sem kell majd aggódnia, amikor a WTCR-mezőnyt kell megfelelő tempóval és biztonsággal felvezetni egy esetleges veszélyhelyzet miatt.

Az autóra 20-as könnyűfém BBS felnik kerülnek, azokra pedig a Michelin egyik legsportosabb gumija, a Pilot Sport Cup-2. Ebből a modellből kikerült pár olyan kiegészítő, ami leginkább a kényelmet szolgálja, ennek köszönhetően 47 kilót sikerült lefaragni az alap Type-R-hez képest. Így aztán 5.7 másodperc alatt megvan a 100 km/h

Az új biztonsági autót nem lesz nehéz észrevenni, hiszen a bemutatón is látott nap-sárga festést kapta, a pontos dizájn pedig a Honda-csapatok által előszeretettel alkalmazott belga Vanuf Art műve. 

A Limited Edition - ahogy a nevéből is kikövetkeztethető - egyik varázsa, hogy korlátozott darabszámban készül csak, Európában összesen 100-at értékesítenek. 

"A Hondának gazdag múltja van az nemzetközi túraautózásban, és hosszú ideje elkötelezett a kategória mellett, úgyhogy boldogok vagyunk, hogy a WTCR új hivatalos biztonsági autója a Civic Type-R Limited Edition lesz. Tökéletesen illik a WTCR filozófiájába, hogy a kiváló biztonsági besorolással, sportos megjelenéssel és lendületes tulajdonságokkal rendelkező Civic Type-R legyen a safety car" - fogalmazott Francois Ribeiro, a WTCR-t szervező Eurosport Events vezetője. 

Tavaly egy Audi R8 V10 volt a Túraautó Világkupa hivatalos biztonsági autója

További képek:

honda-civic-type-r-limited-edition-is-the-2020-wtcr-official-safety-car-4.jpg

honda-civic-type-r-limited-edition-is-the-2020-wtcr-official-safety-car-2.jpg

Hozzászólások