WTCC - Hivatalos: marad az Alfa Romeo a WTCR-ben
Hivatalos: marad az Alfa Romeo a WTCR-ben
Fotó: fiawtcr.com

Hivatalos: marad az Alfa Romeo a WTCR-ben

LantiLanti
2020/08/20 11:44
Az Alfa Romeo Giulietta TCR versenyautót gyártó Romeo Ferraris bejelentette, a korábbi hírekkel ellentétben mégsem távoznak a Túraautó Világkupából, hanem idén is indítanak autót a TCR kategória csúcsbajnokságában.

Az olasz csapat az elmúlt években több figyelemreméltó eredményt is elért a WTCR-ben, 2018-ban Kevin Ceccon Suzukában, tavaly pedig Ma Qing Hua Szlovákiában nyert futamot. 

Az istálló viszont az iparági trendeket követve belefogott egy elektromos TCR-autó fejlesztésébe, és emiatt sokáig úgy volt, idén már nem neveznek a benzines világkupára. Már  csak azért sem, mert eredetileg úgy volt, eladják a bajnokságban használt két Giulietta Veloce TCR-t. 

A koronavírus járvány viszont teljesen átalakította a térképet, a WTCR idén csak Európában rendez futamokat, a szervezők pedig újra megnyitották a nevezést egyautós csapatok előtt. Mindez együtt olyan kedvező környezetet teremtett, amiben a Romeo Ferrarisnak megéri maradni a WTCR-ben. 

"Sok minden változott az elmúlt hónapokban, de a mi szenvedélyünk az autósport iránt nem. A korábbi tervekkel ellentétben a tavaly használt autóink még mindig nálunk vannak, és emiatt logikus döntés, hogy folytassuk ezt a csodálatos utazást" - mondta Michela Cerruti, a Romeo Ferraris projekt-vezetője.
"Úgy határoztunk, idén is támogatjuk a Team Mulsanne-t, és az Eurosport törekvését, akik ezekben a bonyolult és nehéz időkben is megrendezik a 2020-as FIA WTCR szezont. Fontos az is, hogy pozitív üzenetet küldjük az ügyfeleinknek. Ez a hatfordulós sorozat izgalmas kihívás lesz, és örömmel állunk elébe. Hamarosan a versenyzőfelállítást is bejelentjük."

Az Eurosport Hungary úgy tudja, a Team Mulsanne valószínűleg csak autót indít idén a WTCR-ben a megszokott kettő helyett. A világkupa mellett viszont Amerikában, Ausztráliában, Dániában és Japánban is futnak majd a Romeo Ferraris által épített gépek. 

A hivatalosan bejelentett autók listája:

wtcr-mezony-alfa-utan.jpg

Hozzászólások