WTCC - Így néz ki jelenleg a WTCR 2020-as mezőnye
Így néz ki jelenleg a WTCR 2020-as mezőnye
Fotó: fiawtcr.com

Így néz ki jelenleg a WTCR 2020-as mezőnye

LantiLanti
2020/03/17 17:20
A változékony nemzetközi helyzet miatt egyelőre nehéz megmondani, mikor indulhat el a 2020-as WTCR-szezon, ám az egy héttel korábbihoz képest most már lényegesen jobban fest a nevezési lista. 


Március elejéig csak a Honda jelentette be, hogy négy gyári támogatott pilótáját az All-Inkl.com Münnich Motorsportnál helyezi el, azóta viszont felpörögtek az események kicsit, és megháromszorozódott hivatalosnak mondható létszám.

A számláló jelenleg 14-nél áll. Van négy Honda, négy Lynk & Co és ugyanennyi Hyundai, illetve kell hogy legyen legalább két Comtoyou Audi. Tom Coronelt már bejelentették, ám mivel az FIA előírja, hogy egy csapat legalább két autót indítson, biztosan lesz neki csapattársa is.

A Honda és a Hyundai már be is jelentette a négy pilótát, a Lynk & Co viszont még kivár. Yvan Muller, Thed Björk és Yann Ehrlacher helyzete betonbiztosnak tűnik, és korábban úgy értesültünk, Andy Priaulx is közel járt a szerződés hosszabbításhoz. Jó esély van tehát rá, hogy a Hondához hasonlóan náluk sem változik a támogatott felállás. 

Tom Coronel csapattársa is ismeretlen még a Comtoyou-nál, ám mivel az Audi Sport idén megvonta gyári támogatását a bajnokságtól, még képlékeny, kié lehet az ülés. Halovány pletykákat lehet hallani arról, hogy Fred Vervisch maradhat, de ezt most még nagyon nem lehet biztosra venni.

Így fest most a WTCR 2020-as mezőnye:

wtcr-rajtlista-2020-marc17.jpg

Hozzászólások