WTCC - WTCC súlytáblázat - Termas
WTCC súlytáblázat - Termas
Fotó: WTCC Media

WTCC súlytáblázat - Termas

LantiLanti
2014/07/11 10:45

Bár még bő két hét van hátra az argentínai WTCC hétvégéig, az FIA már most kiadta a Termas de Rio Hondora érvényes súlytáblázatot, amelyben egyedül a Chevrolet-re kiszabott ballaszt mértéke változik, a többi márka pontosan ugyanannyi súlyt kap, mint a legutóbbi két versenyen.

A pluszsúlyokat az elmúlt három hétvége (Salzburgring, Moszkva, Spa) időeredményeiből számítják. A szabályoknak megfelelően valamennyi márka esetében a két legjobb pilóta két legjobb idejét veszik az időmérőről valamint a futamokról, és ezek átlagainak különbsége határozza meg, hogy melyik típus milyen ballasztot kap.

A spai "mészárlás" után természetesen továbbra is a Citroen áll a legjobban, így övék a referencia idő (ehhez hasonlítják a többiekét), és vele együtt a +60 kiló. Az RML Chevrolet Cruze-ok azonban két tizeddel közelebb kerültek a C-Elysée-khez, 0.7-ről 0.5 másodpercre csökkent a lemaradásuk az átlagidőben, azaz kapnak még 20 kilót a nyakukba, és Termasban már +40 kg kerül a pilóták mellé.

A Honda hátránya szemernyit sem csökkent, de nem is nőtt, továbbra is 0.7 másodpercre vannak a Citroentől, tehát Michelisz Norbiék Argentínában is egy 20 kilós csomaggal futnak majd pályára. A Lada esetében sajnos nem adták meg a pontos átlagidő hátrányt, ám jelentősen nem javulhatott az orosz márka helyzete, hiszen Termasban is pluszsúly nélkül, azaz 1100 kilón mehetnek majd a Granták.

A Santiago del Estero közelében található pálya kifejezetten tempósnak számít, így a Zengő Motorsport és a többi hondás csapat számára jól jön, hogy a Chevrolet-k 20 kilóval nehezebbek lesznek a Civiceknél.

A termasi fordulóra érvényes súlytáblázat:

Típus

Különbség

Pluszsúly

ARG

Citroen C-Elysée

0,0 s

+ 60 kg

1160 kg

Honda Civic

0,7 s

+ 20 kg

1120 kg

Lada Granta

??? s

+ 0 kg

1100 kg

Chevrolet Cruze

0,5 s

+ 40 kg

1140 kg

Hozzászólások