WTCC - Lopez újra a Citroennél tesztel
Lopez újra a Citroennél tesztel

Lopez újra a Citroennél tesztel

LantiLanti
2013/10/30 13:10

Lopez_Citroen_teszt_valencia_2

A szeptember közepi valenciai kétnapos menet után újabb tesztlehetőséget kap a Citroentől José María "Pechito" Lopez. Az argentin pilóta rajongói oldala szerint a termasi második WTCC futam győztese a Turismo Carretera bajnokság idényzáró la pampai fordulóját követően egyből repülőre ül, és november 7-én, csütörtökön már egy egyelőre ismeretlen európai pályán teszteli majd a Citroen C-Elysée WTCC-t.

Lopez a Túraautó Világbajnokság argentínai hétvégéjén hívta fel magára a figyelmet, amikor beugró versenyzőként az addig inkább a középmezőnybe tartozó Wiechers BMW-vel megnyerte a második futamot Termas de Rio Hondoban.

Mivel a Citroen nemzetközi tervei között Dél-Amerika nagy hangsúllyal szerepel, hamar felröppent a pletyka, hogy a francia gyártó szemet vetett a Renault F1 korábbi tartalékpilótájára. Szeptember közepén aztán kiderült, ez talán több is mint pletyka, Lopez ugyanis két napos tesztlehetőséget kapott a Citroentől.

Yves Matton, a francia gyártó sportrészlegének vezetője korábban kijelentette, másokat is kipróbálnak majd, és csak az év végén jelentik be, ki vezetheti 2014-ben a harmadik C-Elyséet Yvan Muller és Sebastien Loeb mellett. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy Lopez nincs rossz helyzetben, hiszen nem szoktak valakit csak úgy visszahívni egy második tesztlehetőségre.

A Citroen nyilvánvalóan megpróbálja majd minimálisra szűkíteni azt a kört, aki tapasztalatot szerezhet az új autóval, hiszen nekik sem érdekük, hogy egy tesztet követően nem kívánt információk jussanak el a riválisokhoz. Erre utal az a korábban megjelent hír is, mely szerint a márka ralipilótája, Dani Sordo is tesztelheti majd a C-Elyséet.

A WTCC Blog felvidéki forrásokból korábban úgy értesült, hogy az ETCC idei ezüstérmese, Mato Homola is lehetőséget kaphat majd egy újabb szlovákiaringi, ám Lopez második tesztjének bejelentése után egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az argentin lesz a befutó.

Az említett rajongói oldal már egy képet is készített, amelyen Muller és Loeb neve mellett Lopezt tüntették fel harmadik pilótaként.

Lopez_Citroen

Fotó: José María Lopez (rajongói oldal)

Hozzászólások