WTCC - WTCC a Nordschleifén?
WTCC a Nordschleifén?
Fotó: Nürburgring

WTCC a Nordschleifén?

LantiLanti
2014/06/17 12:01

"Szenzáció", ezzel a szóval kezdődik a Motorsport-Total nemrégiben közzé tett cikke, és a 21. században ezt a kifejezést olvasva bennem valahogy egyből gyanakvás ébred. Annyi mindent adtak már el nekünk ezzel a felkiáltással. A következő mondatban viszont Stefan Ziegler kicsit a segítségemre siet, és közli: ez bizony nem áprilisi tréfa.

Az MST értesülései szerint napirenden van a téma, hogy a WTCC meglátogassa a legendák legendáját, a Nürburgring mellett található (pontosabban ahhoz tartozó) Nordschleifét. Aki még nem hallott a közel 21 kilométer hosszú Zöld Pokolról, annak most nem kezdem el magyarázni, aki meg igen, annak nem kell, hiszen pontosan tudja, miért ez a hihetetlen kör a PÁLYA.

A cikk szerint valószínűsíthető, hogy ha összejön a megállapodás, akkor erre az hétvégére a WTCC ejtené a kétszer 60 kilométeres rendszert, és egyetlen hosszabb futamot rendezne. Ellenkező esetben ugyanis a helyszínre kilátogató nézők összesen háromszor látnák az autókat, ami enyhén szólva kevés.

Nehézséget jelenthet még a pálya bekamerázása is. A legendás Nürburgring 24 óráson vannak fekete foltok a 20.8 kilométer során, egy sprintversenyen viszont ezt nemigen engedheti meg magának az Eurosport. A beszámoló szerint a WTCC egy másik rendezvény részeként érkezne a pályára, és közös erővel talán megoldható lenne a feladat.

Ha valóban létrejön ez az álomszerű szerződés, azzal 1983 után térne vissza egy világbajnokság a Zöld Pokolba, akkor a Sportkocsi VB rendezett ott fordulót. Korábban még F1-es versenyek is voltak itt, utoljára 1976-ban.

Utóiratnak csak annyit, hogy beszéltem Stefannal, és ezt tényleg nem vicc...

A legfrissebb hírek szerint a Nordschleife már a 2015-ös naptárba is bekerül, a WTCC futam pedig a Nürburgring 24 órás egyik felvezető eseménye lesz. A legendás egésznaposra évről-évre 250.000-nél is több néző látogat ki.

Hozzászólások