WTCC - Volt rá esély, hogy a Lynk & Co nem indul Vila Realban
Volt rá esély, hogy a Lynk & Co nem indul Vila Realban
Fotó: fiawtcr.com

Volt rá esély, hogy a Lynk & Co nem indul Vila Realban

LantiLanti
2019/07/08 16:15

Egy szomorú tragédia árnyékolta be a vila reali WTCR-hétvége emlékezetes pillanatait, szombat este ugyanis megdöbbentő hirtelenséggel elhunyt a Lynk & Co autókat versenyeztető Cyan Racing egyik fiatal, mindössze 21 éves szerelője. 

Az elhunyt és a család iránti tiszteletből nagyon kevés hivatalos információt tettek közzé az eset kapcsán, így a tragédia pontos okát sem hozták nyilvánosságra. Kőváry Anett, az Origo helyszínen dolgozó újságírója viszont arról tájékoztatott bennünket, hogy a brit szerelő szombat késő este a boxban, allergiás roham miatt vesztette életét. 

Az első vasárnapi futam előtt egy perces csenddel tisztelegtek előtte, a versenyzők, a csapattagok valamint a szervezők nagy része pedig fekete karszalagot viselt. 

A Lynk & Co pilótái azonban csak a harmadik futam után árulták el, szombat este egyáltalán nem volt biztos, hogy a négy kék autó ott lesz vasárnap a pályán. 

"Tegnap este elveszítettünk egy kollégát és egy barátot, az egyik szerelőnket. Azt hiszem, az, hogy Yannal felállhattunk a dobogóra, tökéletes válasz volt erre. Tegnap késő éjjel a kamionban még mindig arról beszélgettünk, egyáltalán elindulunk-e másnap vagy sem. Aztán a család azt monda 'kérlek, induljatok el, és álljatok fel érte a dobogóra.' Ezt a sikert az ő emlékének ajánljuk" - fogalmazott még vasárnap a négyszeres világbajnok Yvan Muller.
"A csapat elképesztő munkát végzett, ők az igazi hősök. A mai dobogóimat Robertnek ajánlom, mert ő adott nekünk erőt, hogy megvalósítsuk mindezt" - tette hozzá Yann Ehrlacher. 

A Lynk & Co összesen három dobogós helyezéssel távozott Vila Realból, Ehrlacher az első és harmadik, Muller pedig a harmadik futamon került be a top3-ba. 

Hozzászólások