WTCC - Volt F1-es tesztpilóta vezeti a WTCR-ben a második Alfa Romeót
Volt F1-es tesztpilóta vezeti a WTCR-ben a második Alfa Romeót
Fotó: fiawtcr.com

Volt F1-es tesztpilóta vezeti a WTCR-ben a második Alfa Romeót

LantiLanti
2019/02/05 15:55

Teljessé vált az Alfa Romeo Giulietta Velocével versenyző Team Mulsanne pilótafelállása a 2019-es WTCR-szezonra, az olasz alakulat Ma Qing Hua-t szerződtette Kevin Ceccon mellé.

A kínai pilóta az elmúlt hónapokban már szerzett némi tapasztalatot az autóval, karácsony előtt ő is részt vett a csapat vallelungai tesztjén, az év utolsó napjain pedig egy Giuliettával versenyzett a TCR Kína idényzáróján, és versenyt is nyert Guangdongban. 

A bejelentésre sem véletlenül ezen a napon került sor, ma van ugyanis a kínai újév napja, azaz kezdetét vette a disznó éve.

Ide kattintva az Instagramon is nyomon követheted a WTC Blogot

"Nagyon hálás vagyok a Team Mulsanne-nak és a Romeo Ferrarisnak, hogy a kínai újév napjára időzítették az együttműködésünk bejelentését. Ez egy fontos nap nálunk, amit a szurkolóim így még jobban élvezhetnek majd" - mondta Ma.
"Tavaly vezettem már az Alfa Romeo Giulietta TCR-t, és az első pillanattól jól érzetem magam. Nagy lehetőségek rejlenek még benne, és a csapat keményen dolgozik, hogy továbbfejlessze a tél során."
"Ez a második alkalom, hogy egy olasz csapatnál versenyzem majd, úgyhogy jó érzés lesz Európa napos felére költözni."

A Team Mulsanne részéről nyilatkozó Michela Cerruti elmondta, Ma-t már korábbról ismerte, ám a tavaly év végi teszten és versenyeken élőben is meggyőzte képességeiről és gyorsaságáról a kínai pilóta. 

Ma korábban azzal vált híressé túraautós körökben, hogy a Citroën pilótájaként ő lett az első kínai FIA VB-futamgyőztes. Ezt megelőző első kínaiként vehetett részt Formula 1-es hétvégén, amikor 2012-ben a HRT autóját vezethette a monzai szabadedzésen. Az elmúlt években a Formula E-be is belekóstolt, pontot viszont még nem szerzett. 

A 2019-es WTCR mezőny eddig bejelentett tagjai:

E.jpg

Hozzászólások