WTCC - Világklasszis túraautóst igazolt a Cupra
Világklasszis túraautóst igazolt a Cupra
Fotó: Cupra

Világklasszis túraautóst igazolt a Cupra

LantiLanti
2019/08/27 10:32

A Cupra szerződést kötött Mathias Ekströmmel, aki a jövőre bemutatkozó elektromos túraautó program nagykövete és hivatalos gyári versenyzője lesz.

A 41 éves svéd klasszis korábban kétszer megnyerte a DTM-et, 2011-ben pedig a Spa 24 órást. Az utóbbi években a figyelme már inkább a ralikrossz felé fordult, ahol saját csapatával versenyzett, és 2016-ban világbajnok lett.

A Cupra sajtóközleménye nem részletezi Ekström pontos feladatkörét, ám nagykövet mellett gyári versenyzőként is hivatkozik rá, így várhatóan nem csak mosolygásra és autó mellett pózolásra szerződtették, hanem talán ő lesz a gyártó egyik pilótája a jövőre induló elektromos TCR bajnokságban. 

"Számomra egy magától értetődő lépés, hogy csatlakozom a Cuprához. Versenyzői pályafutásom során a belső égésű motorok minden fajtáját kipróbáltam, és most szeretnék az elektromos átállásban is szerepet vállalni" - fogalmazott Ekström, aki hivatalosan a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be. 

Idén télen elég sokáig tartotta magát a pletyka, hogy a svéd lesz a Cupra egyik gyári pilótája a WTCR-ben, ám erre végül nem került sor.  

Mattias-Ekstrom-becomes-CUPRA-high-voltage-ambassador_01_HQ.jpg

Hozzászólások