Videók - A Streif 85%-os szakaszán felfelé autóval? Sikerült!
A  Streif 85%-os szakaszán felfelé autóval? Sikerült!
Fotó: Europress/AFP

A Streif 85%-os szakaszán felfelé autóval? Sikerült!

Szántó PetraSzántó Petra
2019/02/20 09:37

A kitzbüheli sípálya látványa minden tél, télisport vagy sí rajongó számára szemet gyönyörködtető és szívet melengető. Az alpesi sí világkupa szezonok egyik fénypontjának számító lesikló versenyen idén már sajnos túl vagyunk, most azonban újra főszerepet kapott a legendás Hahnenkamm-hegy és félelmetes hegyoldala. Ezúttal viszont nem síléceken lefelé, hanem négy keréken felfelé. 

Az extrém kihívások iránt különösen lelkesedő Red Bull újabb látványos projektbe fogott: itt-ott felturbóztak Audi e-tron villanyautót, majd megkérték Mattias Ekström ralikrossz- és DTM-bajnok pilótát, hogy legyen kedves felvinni a járgányt a Streif tetejére. Nem is akárhol, hanem pont a világ egyik legfélelmetesebb lesikló pályájának legmeredekebb felső részén, a 85 százalékos (42 és fél fokos) Mausefallén, azaz az Egérfogón. 

Persze ehhez kicsit fel kellett készíteni a speckó Audit: a hátsó tengelyre dupla villanymotort szereltek, így hárommotoros változatot vezethetett Ekström, ami így összesen 370 kW teljesítménnyel és 8920 Nm nyomatékkal már sanszosabbnak mutatkozott a sikerre. Természetesen azért figyeltek az extrákra is: a 19 colos kerekek szöges gumit kaptak a hó miatt, valamint ügyeltek a biztonságra és a lehetséges buktatókra is: beépített bukókeretet kapott a pilóta, és egy acélsodronyt is szereltek az autó elejére, ami abban az esetben segített volna felhúzni a csúcsra az Audit, ha az esetleg irányíthatatlanná válik. Erre végül szerencsére semmi szükség nem volt. 

Mattias Ekström azonban nem ijedt meg, mint ahogy az Audi sem vallott szégyent. Előljáróban annyit elárulunk, hogy a kihívás sikerrel végződött, a többiről pedig beszéljenek a látványos videók.   
Ezt még Dominik Paris is megirigyelné! 

Hozzászólások