WTCC - Videó: a WTCC 10 éve Makaón
Videó: a WTCC 10 éve Makaón
Fotó: WTCC Media

Videó: a WTCC 10 éve Makaón

LantiLanti
2014/11/17 14:50

Pontosan tíz éve, 2005-ben rendeztek először Túraautó Világbajnoki futamot Makaón, amikor a frissen megalapított WTCC a kaszinóváros utcáin fejezte be első szezonját. Andy Priaulx lett a világbajnok, és egy szép sorozat indult útjára, hiszen azóta a sorozat valamennyi szezonja Makaón zárult.

A folytatás egyelőre kérdéses. A pilóták szinten egytől-egyig úgy beszéltek az idei fordulóról, mint a WTCC utolsó makaói látogatása, ám a más forrásokból úgy értesültünk, hogy a Motorsport Világtanács elé egy olyan naptártervezet kerül majd, amiben benne van a legendás utcai kör.

Az Eurosport mindenesetre készített egy kis visszaemlékező videót az elmúlt 10 év makaói történéseiről. Ha akarjuk, felfoghatjuk amolyan búcsúként is, ha de ettől még senki ne könyvelje el biztosnak a pálya elvesztését. Elvégre Makaó az egyetlen olyan pálya, amely eddig valamennyi évben helyet kapott a WTCC naptárban, így ez a klip szólhat a kizárólag a kerek évfordulónak.

Ezekből a képekből azért szerintem elég egyértelműen kiderül, kár lenne, ha WTCC lemondana erről a semmihez sem hasonlítható versenyről.

Hozzászólások