WTCC - Vervisch elárulta a rosszul sikerült marokkói rajt hátterét
Vervisch elárulta a rosszul sikerült marokkói rajt hátterét
Fotó: fiawtcr.com

Vervisch elárulta a rosszul sikerült marokkói rajt hátterét

LantiLanti
2019/04/15 19:41

Nagy lehetőséget szalasztott el a második WTCR-futamgyőzelem megszerzésére Fred Vervisch, aki a pole pozícióból indulva rajtolt gyengét a harmadik marrakeshi futamon.

A Comtoyou Racing belga versenyzője akár egy közepes rajttal is az első hely legnagyobb esélyese lett volna, hiszen a marokkói pályán gyakorlatilag lehetetlen előzni. Annyira, hogy ha nincs baleset vagy műszaki hiba, szinte biztosan az nyer, aki elsőként fordul az egyes kanyarban. 

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

Vervisch viszont két helyet is veszített a startnál, a két Lynk & Co, Yvan Muller és Thed Björk is lerajtolta. A belga a futam után elmesélte, mi állt a gyenge indulás hátterében. 

"A rajt előtt probléma volt a kormányommal. Próbáltunk hozni egy másikat, de már nem maradt rá idő, úgyhogy csak remélni tudtam, hogy a bemelegítő körön rendben lesz. De nem oldódott meg, úgyhogy mindent lekapcsoltam. Le kellett lassítanom, és mindenkinek mögöttem kellett maradnia" - mesélte Vervisch.
"Aztán egyszer csak újra működni kezdett, és arra gondoltam, akkor próbáljuk meg. De a rajtnál nem minden a megszokottak szerint történt, és ezért nem mozdultam időben."

Ennek ellenére a Dubai 24h-n győztes belga elégedett volt az idénynyitóval, mert mint mondta, egy nehezen induló versenyből sikerült sokat kihozni. A bajnokság még hosszú, és az elején az a fontos, hogy folyamatosan gyűljenek a pontok. 

Vervisch szombaton 17. lett, vasárnap pedig egy kilencedik és egy második helyet szerzett. 

Hozzászólások