WTCC - Vernay támogatásra számít a VB címért folyó küzdelemben
Vernay támogatásra számít a VB címért folyó küzdelemben

Vernay támogatásra számít a VB címért folyó küzdelemben

Lanti ·
2018/09/10 17:00

Négy forduló, azaz 12 futam van még hátra az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa 2018-as szezonjából, tehát szépen lassan formálódik az esélyesek tábora. Vagy úgy is mondhatnák, egyre többen kerülnek a "te már nem leszel bajnok" kalapba. 

Az Audi számára nem a legjobban alakult eddig a szezon, így az ázsiai szakasz előtt gyakorlatilag Jean Karl Vernay maradt az egyetlen pilótájuk, akinek még reális esélye van az összetettben. 

A TCR International tavalyi bajnoka jelenleg ötödik a táblázaton, és 36 pont a hátránya a listavezető Gabriele Tarquinivel szemben. Ennek egy jelentős részét a legutóbbi, szlovákiai hétvégén szedte össze, amikor a második és a harmadik futamon is nullázott.

"Balszerencsés, hogy a legutóbbi két versenyen nem szereztem pontot. Jó volt a teljesítményünk, de fékproblémákkal küzdöttem, aztán pedig nekem jöttek. Ellenkező esetben szerintem benne lett volna még egy dobogó, és jóval több pont. De ez is az autóversenyzés része" - mondta Vernay. 

Nem tudom, a magyar mondásban sokszor emlegetett bizonyos 'fasor' pontosan hol található, de a többi audis még ott sincs. A német márka következő versenyzője a tabellán Frederic Vervisch, aki 102 pont hátrányban a 11. Tőle 30 ponttal lemaradva Gordon Shedden a 12., a többi Comtoyou pilóta pedig még a 30 pontot sem érte el eddig. 

Vernay_arc_sck18.jpg

Ha tehát az Audinál még bíznak a bajnoki címben, szép lassan el lehet kezdeni azon gondolkodni, hogyan tudnák egymás segíteni a versenyzők. Vagy azon, hogy legalább pontokat ne raboljanak egymástól. Persze egy olyan bajnokságban, ahol hivatalosan nincs gyártói jelenlét, ezt óvatosan kell intézni. Vernay mindenesetre számít némi segítségre. 

"Hiszem, hogy még bajnok lehetek. 36 pont a hátrányom, ami nagyjából egy győzelem értéke. A következő két pályát, Ningbót és Wuhant nem ismerem, de gyakorlatilag én maradtam az egyetlen Audi versenyző, aki harcolhat a bajnokságban, úgyhogy biztosan kapok majd támogatást a csapattól. Ennek nagyon fontos szerepe lehet."

Vernay szerint a WRT csapatnak elsősorban az Yokohama gumik jobb kihasználásában kell még fejlődnie.

"Kell még némi tapasztalat a gumikkal kapcsolatban, és javítanunk kell a tapadást az első tengelyen, mivel túlságosan elhasználjuk a gumikat. Dolgozunk az autó fejlesztésén. Még mindig tanulunk, de nagyon büszke vagyok az Audira és a WRT-re. Nincs rajtam nyomás, csak támadunk" - zárta Vernay. 

A következő WTCR hétvégére szűk három hét múlva, szeptember utolsó hétvégéjén kerül sor Ningbóban. 

Hozzászólások