WTCC - Vernay autója mehet a lecsóba Marrakesh után
Vernay autója mehet a lecsóba Marrakesh után
Fotó: fiawtcr.com

Vernay autója mehet a lecsóba Marrakesh után

LantiLanti
2019/04/11 16:06

Sajnos több komolyabb zúzás is történt az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa marrakeshi idénynyitóján, Jean-Karl Vernay például egy zsíros ötödik helyet bukott el fékhiba miatt.

A Leopard Racing Team Audi Sport (WRT) pilótája ráadásul nem csak kiesett, de az autójától is elbúcsúzhat, ami valószínűleg totálkáros lett.

"Egy kicsit megijedtem, amikor ráléptem a pedálra, és semmit sem éreztem. A fékem felrobbant. Rátettem a kezem a kézifékre, hogy kicsit lassítsak az autón. A kocsinak sajnos annyi, remélem, legalább a motor megúszta" - idézi a franciát a TouringCarTimes.

Utóbbi már csak azért is fontos, mert a WTCR-ben egy motorral kell végigcsinálni a szezont, és minden csere utolsó helyes rajtbüntetést hoz magával. 

Vernay egyébként extrán csalódott lehet, hiszen rájárt a rúd Marokkóban. Az első versenyen megpróbált bebújni Andy Priaulx mellé az egyes kanyarban, de meglökte a háromszoros világbajnokot, amiért megbüntették, és negyedik helyett csak hetedik lett.

A második időmérőn szeretett volna javítani, de a hajrában tévedésből működésbe lépett az Audi RS3 LMS TCR belső tűzoltó rendszere, és emiatt idejekorán ki kellett szállnia. Pedig Fred Vervsich pole-jából látszik, mire volt jó az Audi vasárnap. 

A fordított rajtrácsos futamból így is összehozott egy harmadik helyet, ám összességében minimum 15 pontot hagyott ott Marrakeshben. 

Hozzászólások