WTCC - Vélemények az időmérőről - Termas
Vélemények az időmérőről - Termas
Fotó: WTCC Media

Vélemények az időmérőről - Termas

LantiLanti
2014/08/03 11:16

Citroen dominanciát és hazai győzelmet hozott a termasi WTCC időmérő edzés, az első három helyet Argentínában is a francia márka autói foglalták el, a pole pozíció pedig a közönség kedvenc José Maria Lopezé lett.

A magyar szurkolóknak is volt oka az örömre, hiszen a lekésett pénteki edzés ellenére Michelisz Norbi remekelt, egyértelműen ő volt a legjobb a C-Elyséek mögött, és egy negyedik rajtkockát szerzett az első futamra. A zengős pilóta mindössze egy tizeddel kapott ki Sebastien Loebtől, ami tovább növelheti az önbizalmát.

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem a kvali után elhangzott legfontosabb véleményeket.

Michelisz Norbi (P4):

"Lemaradtam a pénteki edzésről, ami nagyon fontos az autó beállítása szempontjából. Ezt a munkát így a szombati szabadedzéseken kellett elvégezni, de az első pillanattól kezdve nagyon elégedett volt az autó egyensúlyával. Szeretném megköszönni a munkát a Zengő Motorsportnak, a kocsi nagyszerű állapotban van, én pedig készen állok a holnapi versenyekre. Szükségem volt már erre az érzésre, hogy lássam, közelebb vagyunk a riválisainkhoz."

GIRLS_Michelisz_termas

José Maria Lopez (P1):

"Ha van olyan hely a Földön, ahol nagyon szeretnék jól teljesíteni, akkor az a hazai versenyem. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy sikerült megszereznem a pole-t. Ez egy különleges hétvége számomra, itt van velem a családom, sok barátom, és a helyi sajtó is. Igyekszem minél több időt tölteni velük, és ez jelent némi plusz nyomást, de mihelyst beülök az autóba, csak a feladatomra összpontosítok. Bár az edzések során én voltam a leggyorsabb, nem tudtam, mire számítsak a Q3-ban, ahol gyakran felborul az addigi erősorrend. Termas egy nehéz pálya, ezért nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem az időmérőt."

Yvan Muller (P2):

"Nem ez volt életem legjobb időmérős köre; az egész nap során túlkormányzottsággal küzdöttem. A Q3-ban az egyes kanyarban elúszott az autó hátulja, de sikerült megfognom, onnantól kezdve viszont valószínűleg óvatosabb voltam a kelleténél, mert nem akartam még egy hibát, különösen az utolsó kanyarban, ami nagyon trükkös. Meglátjuk, mit hoz a holnap, a rajtnak hatalmas jelentősége lesz."

Sebastien Loeb (P3):

"Ezen a pályán rendkívül nehéz megtalálni az autó egyensúlyát, éppen ezért könnyen elfordul, hogy az ember túlfeszíti a határait. A Q3-ban a második szektorban hibáztam, egy kicsit elrontottam a hetes és a kilences kanyart, aztán rontottam a 13-asban is. Érdekesek lesznek a holnapi futamok, hiszen akad bőven előzési pont, és elég széles a pálya."

Rob Huff (P10):

"Nagyon boldog vagyok, hogy a srácokat megajándékozhattam ezzel az eredménnyel, hiszen keményen dolgoztak az utóbbi időben. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy nem a mi autónk a leggyorsabb, de haladunk a jó irányba, és már alig várom, hogy felállhassak a Lada Grantámmal a pole pozícióba."

HUFF_termas_qp

Tiago Monteiro (P5):

"Elkövettem egy kisebb hibát a kilences kanyarban, utána pedig túlhajtottam az első gumikat, és még több időt veszítettem. Az autó jól működött, de máshogy viselkedett, mint a szabadedzéseken. Emelkedett a hőmérséklet, és ez magyarázat lehet a jelenségre. Jó sok pontot akarok szerezni a futamokon, hiszen a célom, hogy megerősítsem a negyedik helyet az összetettben."

Gabriele Tarquini (P7):

"Az autó eleinte rendben volt, de aztán furcsa problémák adódtak a beállításokkal. Több új alkatrész is bekerült a Civic-be, talán azok közül az egyikkel lehetett a probléma. A második futamon viszont a második sorból indulhatok, és meg kell próbálnom minél több pontot összekaparni."

James Thompson (P13):

"Az autó rendben van, jól éreztem magam benne az egész hétvége során, ezért nagyon sajnálom, hogy nem sikerült bekerülnöm a Q2-be. Nem jött össze egy elég gyors kör, de ettől függetlenül az autó jól reagált, és idővel még többet tudunk majd kihozni belőle."

Dusan Borkovic (P14):

"A gyors körömön a harmadik szektorban megcsúszott az autó, és emiatt két tizeddel lemaradtam a Q2-ről. Csalódott vagyok, de holnap a szívemet is kiteszem majd a versenyeken."

Gianni Morbidelli (P15):

"Nem sikerült megfelelő tapadást kicsiholni az autóból, és sajnos tisztában vagyok azzal, hogy ez az eredmény milyen nehézzé teszi majd számomra a versenyeket. Valami miatt még azért is keservesen küzdenem kellett hogy ott legyek a többi Chevrolet közelében. Tovább rontotta a helyzetemet, hogy mikor feltettük a második szett gumit, hirtelen sokat veszített a motor az erejéből."

A versenyeket magyar idő szerint 19:00-tól és 20:00-tól rendezik Termasban, és mindkettőt élőben közvetíti az Eurosport.

Hozzászólások