WTCC - Végre megjöttek az első hírek a WTCR-gumiteszt eredményeiről
Végre megjöttek az első hírek a WTCR-gumiteszt eredményeiről
Fotó: Goodyear

Végre megjöttek az első hírek a WTCR-gumiteszt eredményeiről

LantiLanti
2020/02/12 13:04

Idén gumibeszállítót cserél a Túraautó Világkupa, 2020-ban a Yokohama helyét a Goodyear veszi át. Az amerikai gyártó múlt héten egy közös tesztet tartott a bajnokságban érdekelt gyártók számára, ahol a csapatok először próbálhatták ki az új terméket.

A tesztre a kedvező időjárási viszonyok miatt Spanyolországban került sor, Barcelona közelében, a nagyközönség számára kevésbé ismert Parcmotor Castellolí pályán.

A WTCR-ben továbbra is egyetlen keveréket használhatnak majd a versenyzők, amit igyekeztek úgy kialakítani, hogy megfelelő, és ami talán még ennél is fontosabb, kiszámítható tapadást biztosítson a legkülönbözőbb pályákon is. Ennek érdekében a Goodyear a Nordschleifére is elment, hiszen a gumik ott kapják a legspeciálisabb terhelést.

A spanyolországi teszten a csapatok az alapbeállításokat próbálták az új gumihoz hangolni, de arra is jó volt, hogy a gyártó mérnökei megismerkedjenek az új partnerekkel. A beszámolók szerint a csapatok nagy része a korábbinál alacsonyabb dőlés mellett is a korábbival azonos teljesítményt tudott kihozni a gumikból.

"A csapatok együttműködők voltak, és nyitottak a visszajelzések terén. Közösen dolgoztunk azon, hogy kihozzuk az optimális teljesítményt a gumikból" - fogalmazott Michael Butler, a Goodyear UK Events Menedzsere.
"Az egyik csapat elmondta, idén teljesen meg fogják változtatni a versenystratégiájukat, köszönhetően a gumik kiegyensúlyozott teljesítményének, hiszen hosszabb távon is nagyobb terhelést tudnak elviselni. Az egyik versenyző egy 60 kilométeres etapot futott, mely során mindössze fél másodperc volt a legjobb és a legrosszabb köridő között."

Az idén bemutatkozó Goodyear gumikat kizárólag a WTCR-ben használják majd, hogy a promóter szabályozhassa a teli tesztek során elhasznált mennyiséget.

Hozzászólások