WTCC - Végre gondok nélkül indult a Dakar Coroneléknek
Végre gondok nélkül indult a Dakar Coroneléknek
Fotó: Maxxis Dakar Team

Végre gondok nélkül indult a Dakar Coroneléknek

LantiLanti
2019/01/08 13:03

Egy 84 km-es szelektív szakasszal kezdetét vette Peruban a 2019-es Dakar rali; az első nap Lima és Pisco között összesen 247 km-t kellett megtennie a mezőnynek. 

A mért rész hossza ugyan bemelegítősnek tűnhet, de a terep már most tartogatott gonoszságokat, itt-ott a dűnék közé is bevitték a versenyzőket. 

A WTCR-ben versenyző Tom Coronel, és ikertestvére, Tim számára azonban így is majdnem hibátlanul indult a Dakar: 39.-ként indultak az átépített Jefferies Dakar autóval, és végül a 36. idővel zárták a napot. 

"Az első szakaszon elkövettünk ugyan egy aprócska hibát, de ezt leszámítva azt gondolom, jól mentünk. Megelőztünk néhány autót, és teljesen rendben volt a tempónk" - mondta a célban Tom.
"Akadt pár trükkösebb rész, de Tim nagyszerűen vezetett. Imádja a homokot és a dűnéket. Itt-ott még ugrattunk is egyet, de ez a játék része. Elindult a Dakar, és még mindig mosolygunk."
"A gép kiválóan működött, különösen a tavalyi évhez képest. Akkor már az elején rengeteg problémánk volt a hűtéssel, úgy ezúttal is rajta tartottuk a szemünk a műszeren. De szerencsére minden rendben ment" - tette hozzá Tim

347_dk19_dudabairros_010002.jpg

347__dk19_marcelomachadodemelo_014584.jpg

347__dk19_josemariodias_014274.jpg

Az első szakaszt a korábbi WTCC-s szabadkártyás, Nasser Al-Attiyah nyerte a Toyotával, megelőzve két minist, Carlos Sainzt és Jakub Przygonskit. Sebastien Loeb ellenben csak 13. lett a Peugeot-val; saját elmondása szerint egyszerűen csak óvatosan kezdtek. 

Szalay Balázs és Bunkoczi László a 42. helyen ért célba az Opel Grandland X-szel, és elégedetten szálltak ki az autóból. 

"Ma kaptunk egy kis ízelítőt abból, hogy mi vár ránk az elkövetkező tíz napban, hiszen ezt a pályát csak bemelegítésnek szánták a rendezők, és már ez sem volt könnyű. A közepén volt egy folyómeder, ott lehetett volna gyorsan menni, de addigra már annyi vetélytársunkat utolértük, hogy iszonyú nagy volt a por, szinte nullára le kellett lassítanunk. Ennek dacára nagyon élveztük a napot, s várjuk a folytatást” - mondta Szalay a dakar.hu-nak.
"Nagyon kellett már egy ilyen gond nélküli nap a lelkünknek, és holnap a légkondit is bekapcsoljuk. Hogy miért nem tettük meg ma? Mert rövid volt a szakasz, és jó erőben éreztük magunkat. De holnap bekapcsoljuk, s reméljük, ez szárnyakat ad nekünk a várható hőségben" - tette hozzá navigátora. 

49608216_2104248839614139_1113889133878575104_o.jpg Fotó: Opel Dakar Team

Kedden már jön is az első goromba nap a Dakaron, a Pisco és San Juan de Marcona között 342 mért kilométer vár a mezőnyre. Az Eurosporton minden este 23:00-környékén láthatjátok a verseny összefoglalóját. 

Hozzászólások