WTCC - Vaddisznót és tigrist igazolt 2019-re a WTCR
Vaddisznót és tigrist igazolt 2019-re a WTCR
Fotó: fiawtcr.com

Vaddisznót és tigrist igazolt 2019-re a WTCR

LantiLanti
2019/02/07 10:32

A motorversenyzés, és különösen a MotoGP világában régóta nagy hagyománya van, hogy a versenyzők egyedileg tervezett kis dizájnt alkotnak a rajtszámukhoz. Ezt a szokást idéntől a WTCR-pilóták is átvehetik.

A Túraautó Világkupán és elődjében, a Túraautó Világbajnokságon mindig is engedélyezett volt a versenyzőknek, hogy a saját maguk által választott rajtszámmal menjenek; Michelisz Norbi például elég régóta ragaszkodik az 5-öshöz.

Most arra nyílik lehetőség, hogy ezeket a rajtszámokat kicsit felcicomázzák. Az egyedileg tervezett logók az autókon lévő hivatalos rajtszámokat (szélvédő, oldalajtó) nem váltják le, viszont felkerülhetnek a műszerfalra (ahol a belső kamera jól látja), a tűzálló overallra és alsó ruházatra, a TV-s közvetítés grafikáira, a belső boxfalakra, az autogram-kártyákra, az adott versenyző saját termékeire, web- és közösségi oldalaira.

Kattints ide, és kövesd a WTC Blogot az Instagramon is

Ketten már be is fejezték az irkafirkálást, a világkupa-győztes Gabriele Tarquini az egyes, Esteban Guerrieri pedig a 86-os rajtszámot pingálta ki.

"Idén elhagyom a szerencsés rajtszámomat, a 30-ast, mert az 1-est választottam. A 2019-re tervezett logóm középpontjában a GT1 monogram áll, ami a nevem két kezdőbetűje, és az 1-es rajtszám. Az egész fölé egy vaddisznó rajza került, mivel a pályafutásom elején az autósportban mindenki így hívott" - mondta Tarquini.

Guerrieri esetében a 86-os rajtszám és egy tigris jelenti a művészi alapot.

"Nem mondanám, hogy a tigris a kedvenc állatom, de egy magányos ragadozó, aki követi a prédáját, elemzi az adott helyzetet, és nagyon határozottan támad. Kicsit ilyen az én személyiségem is, kivéve, hogy nem vagyok magányos típus. Inkább nyitott és társasági, de azért vannak pillanatok, amikor szeretek egyedül dolgozni, és fejleszteni magam" - magyarázta Guerrieri.

"És ott vannak még a szemeim. Sokak szerint ez az egyik legfeltűnőbb vonásom. Mintha tigrisszemeim (eye of a tiger) lennének."

A többi versenyző feltupírozott rajtszámát folyamatosan hozzák majd nyilvánosságra a marokkói szezonnyitóig (április 5-7.).

Hozzászólások