WTCC - Újabb esélyt kap a WTCC-ben a tavalyi Európa-bajnok
Újabb esélyt kap a WTCC-ben a tavalyi Európa-bajnok
Fotó: fiawtcc.com

Újabb esélyt kap a WTCC-ben a tavalyi Európa-bajnok

LantiLanti
2017/11/27 12:41

Egy hónapja sokan még attól féltek, egyáltalán nem kap majd lehetőséget, most pedig kiderült, Japán után Katarban is rajthoz állhat a WTCC-ben a Túraautó Európa-bajnokság tavalyi győztese, Kris Richard.

A svájci pilóta az ETCC megnyerésével kiérdemelt egy vendégszereplést a világbajnokságon, ám a dolog eléggé elhúzódott; végül Motegiben kapott lehetőséget Esteban Guerrieri Chevrolet-jával. Balszerencséjére pont kifogott egy esős hévégét, ami nem könnyítette meg a tanulási folyamatot; az időmérőn 15. lett, ahonnan a nyitó futamon a 14., a főversenyen pedig a 12. helyre tudott felkapaszkodni.

Mostanra eldőlt, hogy Tiago Monteiro Katarban sem ülhet autóba, és továbbra is Guerrieri lesz a helyettese, így a Campos Racingnél még egy fordulóra felszabadult az argentin autója, Richard pedig lecsapott a lehetőségre.

"Örülök, hogy ennek az új esélynek, hiszen egyrészt ismét megmutathatom magam, és persze fontos tapasztalatokat is szerezhetek. Nagyon remélem, hogy végre lesz lehetőségem száraz pályán is kipróbálni a TC1-es autót, és bizonyítani tudok. Most már tudom, hol vannak a gombok, hogyan működik az Chevy, és ez önbizalmat ad majd" - mondta Richard.

"A legfontosabb cél, hogy bejussak a Q2-be, aztán pedig szeretném elkapni Tom Coronelt, aki az enyémhez hasonló autóval megy, és egy nagyon tapasztalt pilóta. Ezen kívül meg akarom mutatni a képességeimet, villantani pár szép manővert, és benne lenni néhány jó csatában. Persze realista maradok, és azt mondom, egy top10-es eredmény már tökéletes lenne számomra."

A losaili pályáról személyes tapasztalatai nincsenek, ezért elsősorban fedélzeti kamerás videók elemzésével készül, és első ránézésre tetszik neki a sivatagi kör. Villanyfénynél sem versenyzett még soha, ám elmondása szerint a katari fények annyira erősek, hogy szinte nincs is különbség a nappali világossághoz képest.

Hozzászólások