WTCC - Újabb bajnokságot hódít meg Michelisz Norbi csapata
Újabb bajnokságot hódít meg Michelisz Norbi csapata

Újabb bajnokságot hódít meg Michelisz Norbi csapata

Lanti ·
2018/09/11 16:19

A WTCR és a TCR Európa-kupa után egy újabb kategóriában is találkozhatunk Michelisz Norbi versenycsapatával, a M1RA kedden bejelentette, az ő támogatásukkal versenyez tovább Nicola Baldan a olasz TCR sorozatban. 

A 36 éves pilóta jelenleg negyedik az összetettben, miután július végén súlyos balesetet szenvedett az imolai időmérő edzésen, és kénytelen volt kihagyni mindkét futamot. Baldan a TouringCarTimes beszámolója szerint Eric Scalvanival akadt össze, az autója felborult, a vége pedig egy törött kulcscsont lett. 

Az olasz versenyző azóta felépült, a Pit Lane Competizioni által felkészített Hyundai i30-ról viszont nem mondható el ugyanez. Baldannak ezért új autóra volt szüksége, és ezt végül a M1RA-nál találta meg. A magyar csapattól viszont nem csak az autót, de komplett támogatást "kibérelte". 

"Megtisztelő, hogy egy TCR-bajnoki címért harcban lévő pilótának segíthetünk a céljai valóra váltásában, az egész csapat izgatottan várja az olaszországi kihívást” – mondta Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője.

Baldan bevallotta, mentálisan is nehezen dolgozta fel az óriási bukást, de most már jól van, és csak a versenyzés érdekli. 

"Az imolai balesetem után azt hittem, a szezonom véget ért. Az egyetlen célom az volt, hogy felépüljek, mert megsérültem, és be kell valljam, meg is ijedtem. Aztán Bári Dávidon és a M1RA-n keresztül jött egy lehetőség, amivel be tudom fejezni a szezont. Nem mondhattam nemet. Mindennél jobban vissza akartam térni, amilyen gyorsan csak lehet" – fogalmazott Baldan.

Az olasz TCR bajnokságból még két forduló van hátra, szeptember 14-16 között Vallelungában, október 5-7 között pedig Monzában találkozik a mezőny. Az összetettet az egykori WTCC-s pilóta, Salvatore Tavano (Cupra TCR SEQ) vezeti 118,5 ponttal DSG váltós Cuprát vezető Matteo Greco előtt. Harmadik az alfás Luigi Ferrara, mögötte pedig már Baldan következik. Az ő hátránya 54 pont Tavanoval szemben. 

Hozzászólások