WTCC - Új szimulátor-bajnokságot indít a WTCR, TV-s közvetítéssel
Új szimulátor-bajnokságot indít a WTCR, TV-s közvetítéssel
Fotó: RaceRoom

Új szimulátor-bajnokságot indít a WTCR, TV-s közvetítéssel

LantiLanti
2020/06/03 16:03
Báldi Gergő győzelmével és Esteban Guerrieri mesés felfejlődésével véget ért az eSport WTCR előszezon, melyben a bajnokság valódi versenyzői szimulátoros profikkal mérték össze magukat. Most itt az idő ennél is nagyobbat gurítani.

A négyfordulós sorozatot eredetileg azért hívták életre, hogy kitöltsék a koronavírus járvány miatt megüresedő időszakot, ám akkor még senki sem gondolta, hogy a Túraautó Világkupa első idei versenyére szeptember közepéig kell várni.

Idő tehát még van bőven a valódi motorok beindításáig, és az Eurosport Events igyekszik tartalmasan megtölteni a várakozás napjai.

A konkrétumokra még várni kell, ám nemrég felkerült az internet egy videó, amiből egy-két dolgot már ki lehet következtetni a hamarosan induló eSport WTCR szezonról. Úgy tűnik, a Hungaroring Esport Bajnoksághoz hasonlóan itt is mindenki egyforma autóval (Hyundai) megy majd, és a bajnokság futamairól TV-közvetítés is lesz.

De ami a legfontosabb, a mezőny valódi versenyzőkből áll. Hogy kikből, az egyelőre kérdéses, de el tudnék képzelni egy WTCC / WTCR all-star mezőnyt, az elmúlt 15 év sztárjaival. További részletek hamarosan.

Hozzászólások