WTCC - Új helyszín kerül be a WTCR versenynaptárába
Új helyszín kerül be a WTCR versenynaptárába
Fotó: fiawtcr.com

Új helyszín kerül be a WTCR versenynaptárába

LantiLanti
2019/09/20 11:07

Az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa évek óta állandóságra törekszik a versenynaptár kialakításában, és lehetőség szerint csak kisebb változások szoktak történni.

Jövőre viszont egy új helyszín biztosan érkezik; ahogy arról korábban már pletykáltak, 2020-ban a világkupa ismét ellátogat Spanyolországba, az Alcaníz mellett található Motorland Aragonra. Ezt ma hivatalosan is bejelentették.

Azt egyelőre nem tudni, pontosan mikor lesz a spanyol verseny, de a WTC Blog úgy értesült, a vila reali hétvége elé kerülhet be a programba, ami logisztikailag érthető lenne. 

A WTCR még sosem járt Spanyolországban, és a WTCC is 2012-ben látogatta meg utoljára az országot, amikor a valenciai Ricardo Tormo pályán rendeztek fordulót. 

A Motorland Aragon egy viszonylag új, idén 10 éves pálya, amit Herman Tilke tervezett a korábbi F1-es pilóta Pedro de la Rosa közreműködésével. A versenyzésnek viszont ennél sokkal nagyobb hagyományai vannak Alcanízban, ahol a 60-as évektől egészen 2003-ig rendeztek utcai futamokat a Circuito Guadalope-on. 

Hozzászólások