WTCC - Új felfedezettel indul a Zengő Motorsport a TCR Europe-ban
Új felfedezettel indul a Zengő Motorsport a TCR Europe-ban
Fotó: Zengő Motorsport

Új felfedezettel indul a Zengő Motorsport a TCR Europe-ban

LantiLanti
2019/04/18 20:50

Nagy Dani és a M1RA mellett lesz még egy magyar párosítás idén a TCR Európa-kupán; a nemrég nyilvánosságra hozott egész éves nevezési listán ugyanis a Zengő Motorsport is szerepel. 

Az eddigi egyetlen magyar WTCC / WTCR alakulat idén nem fut teljes szezont a Túraautó Világkupán, helyette a TCR Europe-ba nevezett egy Cupra TCR-t, amelyet a csapat új felfedezettje, Tenke Tamás vezet majd. 

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

A 23 éves pilótát idén vette szárnyai alá Zengő Zoli, és az utóbbi hetekben rengeteget mehetett a csapat autóival különböző bajnokságokban. Rajthoz állt a TCR Middle-East sorozatban, és a hétvégén ott volt a Laptiming Driver Academy Kupán, a magyar országos bajnokság idénynyitóján is. 

Zengő Zoli elmondása szerint Tenke Tomi korábban semmilyen versenyautós tapasztalattal nem rendelkezett, de kiemelkedően jónak számított a szimulátoros világban. Ez a recept párszor már bevált, és bár Michelisz Norbiból nem kerül elő minden évben egy, az nyilvánvaló, hogy a számítógépen való versenyzés jó kiindulópont lehet egy eredményes karrier számára.

A TCR Europe egész éves nevezési listáját csak jó nagy levegővétellel kezdjétek el olvasni; összesen 31 autó szerepel rajta. A kiemelkedő nevek között van Nagy Dani mellett Aurelien Comte, Nelson Panciatici, Luca Filippi, Tom Coronel, Julien Brichet, Gianni Morbidelli, Dusan Borkovic, Mat'o Homola, Luca Engstler és Josh Files is. 

A szezon jövő héten rajtol a Hungaroringen, a WTCR-el közös hétvégén. 

A TCR Europe egész éves nevezési listája: 

tcreknevlist19.jpg

Hozzászólások