WTCC - Jelentős előrelépés az új TCR Cupra a régihez képest
Jelentős előrelépés az új TCR Cupra a régihez képest
Fotó: stcc.se

Jelentős előrelépés az új TCR Cupra a régihez képest

LantiLanti
2020/07/03 13:10
Idén vadonatúj autóval rukkolt elő a TCR-kategória legrégebbi márkája, a Cupra 2020-ban piacra dobta a León Competición névre hallgató második generációs versenygépét. 

Az új autó alapja természetesen már a szintén idén megjelenő negyedik generációs utcai León, ám sokkal többről van itt szó, mint egyszerű csomagolás cseréről. 

Az egyik rivális márka vezetője kicsit csücskösen úgy fogalmazta meg a különbséget, hogy míg a régi Cupra TCR úgy készült, hogy az utcai autóból kivették a felesleges dolgokat, és beleszereltek egy bukókeretet, addig az új Cupra León Competición már egy második generációs TCR-autó, amely a megfelelő kezekben akár fel is veheti a versenyt a nagyokkal. 

Az autó gyártásának viszont eléggé betett a koronavírus járvány, és információink szerint nem kell sok ujj ahhoz, hogy összeszámoljuk, mostanáig hány készült el belőle. Egy egészen biztosan, azzal ugyanis a héten a WTCR-ből távozó PWR Racing már tesztelt az STCC-ben. 

Ez volt az első alkalom, hogy az új autót nem egy gyári teszten, hanem riválisok ellen küldték pályára. 

A legjobb időt egy régi Cupra érte el, Mikaela Åhlin-Kottulinsky négy tizeddel verte meg a második helyezettet. Csapattársa, Robert Dahlgren délelőtt második lett az újjal (a két modell legjobb ideje között négy tized volt a különbség), és ódákat zengett az autóról. 

"Az autó hatalmas előrelépést jelent minden területen, kezdve a felszereltségtől, a hajtásláncon át az általános érzésig. Csak múlt vasárnap kaptuk meg, úgyhogy örülök, hogy hiba nélkül tudtam menni egy vadonatúj autóval. Komoly munka áll még előttünk, hogy fel tudjunk gyorsulni, hiszen egyelőre teljesen üres a papír" - mondta Dahlgren az STCC.se oldalnak. 

A WTCR-ben a Zengő Motorsport indít majd két Cupra León Competiciónt, az egyik versenyző pedig biztosan Boldizs Bence lesz. A másik bejelentésére még várni kell, és az is jó kérdés, hogy a csapat teljesen privát alapokon, vagy a Cupra Racing támogatásával indul-e a világkupán. 

Dahlgren-mosoly-uj-cupra-stcc.jpgÍgy mosolygott Dahlgren, mikor beült az új Cuprába(Fotó: PWR Racing)

Hozzászólások