WTCC - Új Alfa Romeót építenek a 2019-es WTCR-szezonra
Új Alfa Romeót építenek a 2019-es WTCR-szezonra
Fotó: Alfa Romeo Media

Új Alfa Romeót építenek a 2019-es WTCR-szezonra

LantiLanti
2019/02/11 10:31

Sokatoknak feltűnt, és több kérdést is kaptunk arra vonatkozóan, hogy 2019-ben miért lett hivatalosan Giulietta Veloce a Romeo Ferraris által épített Alfa Romeo TCR autó neve? Itt a magyarázat.

A WSC Ltd. és az Eurosport Events között két évre megkötött megállapodás értelmében 2018 és 2019 között befagyasztották a TCR-autók fejlesztését, az olasz csapatnál mégis folyamatosan arról beszélnek, hogy fontos újításokkal készülnek az idei szezonra.

Kattints ide, és kövesd az Instagramon is a WTC Blogot

Ezt egyféleképpen tehetik meg, ha teljes egészében vadonatúj autót homogizáltatnak 2019-re. Ám mivel modellt nem akarnak (nem is tudnának) váltani, így hivatalosan a Giulietta palettán belül történik a váltás. Az autó eddig Giulietta Quadrifoglio Verde volt, idéntől viszont Giulietta Veloce lesz, és ezzel máris megnyílt az út a fejlesztések előtt.

Aki ismeri az Alfát, az pontosan tudja, ezek nem csak kitalált nevek, az olasz márkánál tényleg létezik Quadrifoglio Verde és Veloce változat az adott autókból, és ez tette lehetővé a Romeo Ferrarisnak, hogy egy komplett új homologizációval változtasson az autón a tél során.

Lada.jpg Fotó: Lada Media

Ugyanez történt a Ladánál, ők konkrétan motort cseréltek az autóban, amely Lada Vesta helyett hivatalosan most már Lada Vesta Sport néven fut. Ez esetben is két, egymástól valóban eltérő utcai modellről beszélünk.

"A Giulietta Veloce és a Vesta Sport nem a jelenlegi modell továbbfejlesztett változata, hanem hivatalosan egy vadonatúj modell. Mindkettőben jó néhány eltérő elem van a Giulietta Quadrifogliohoz és a Vestához képest. Éppen ezért végig kellett menniük egy teljes homologizációs folyamaton" - tájékoztatta a WTC Blogot a TCR-kategória sajtófelelőse.

Az adott modell fejlesztése tehát továbbra is tilos a TCR-ben, kizárólag arra van lehetőség, hogy ha az utcai változat ráncfelvarráson esik át, akkor a stilisztikai módosítások a versenyautón is megjelenjenek.

"Megerősíthetem, hogy semmiféle fejlesztőcsomag nem engedélyezett, kivéve, ha egy ráncfelvarrás keretében módosítják az adott modellt, mint ahogy az a Volkswagen Golf esetében történt tavaly."

Igyekszem kideríteni, pontosan milyen újítások kerültek be a Veloce változatba az Alfa Romeo esetében.

Hozzászólások