WTCC - Úgy tűnik, eldőlt Nestor Girolami sorsa
Úgy tűnik, eldőlt Nestor Girolami sorsa
Fotó: fiawtcc.com

Úgy tűnik, eldőlt Nestor Girolami sorsa

LantiLanti
2016/11/14 14:16

Bár hivatalos bejelentés egyelőre nem történt, az argentin motorsportos sajtó egyik fontos képviselője, a WTCC futamokra rendre helyszíni újságírót küldő Campeones ma kész tényként közölte, hogy Nestor Girolami jövőre a Volvo gyári pilótája lesz.

A lap online kiadása szerint ugyan a szerződést még nem írták alá, és a nyilvános közleményre is várni kell, gyakorlatilag eldőlt, hogy az isla verdei versenyző a svédek hivatalos csapatában folytatja pályafutását.

A Volvo idén csatlakozott a Túraautó Világbajnokság mezőnyéhez, és Sanghajban Thed Björk révén megszerezték első futamgyőzelmüket. Azt megelőzően a japán versenyhétvégén pedig már maga Girolami is lehetőséget kapott a márkánál, és miután hatodik lett az időmérőn, a versenyeken egy kilencedik és egy ötödik helyezést szerzett.

Az argentin pilóta szerződtetése rendkívül fontos volt a WTCC számára, hiszen a dél-amerikai ország a sorozat egyik fontos tömegbázisa, nem kevés pénzt fizet a futamok megrendezéséért, ám igazán esélyes hazai versenyző nélkül ez nyilván fenntarthatatlan lett volna, márpedig a háromszoros világbajnok José Maria López távozásával komoly űrt hagyott maga mögött.

Egyelőre nem tudni, kik lesznek Girolami csapattársai a Volvónál, ám jó esély van Thed Björk maradására, míg a harmadik ülés sorsa teljesen bizonytalan. Egyesek a Hondától valószínűleg távozó Rob Huffot, mások a Lada kiszállása miatt szabaddá váló Gabriele Tarquinit is esélyesnek tartják.

A Campeones szerint a Volvo hamarosan hivatalosan is bejelenti Girolami szerződtetését.

Hozzászólások