WTCC - A Toyotánál nem tudnak róla, hogy Pechito López mással tárgyalna
A Toyotánál nem tudnak róla, hogy Pechito López mással tárgyalna
Fotó: Toyota Gazoo Racing

A Toyotánál nem tudnak róla, hogy Pechito López mással tárgyalna

LantiLanti
2020/06/24 19:54
A szeptember közepén rajtoló Túraautó Világkupa pilótapiacának egyik legfontosabb kérdése, hogy ki veheti át a távozó Andy Priaulx helyét a Lynk & Co 03 TCR-el versenyző Cyan Racingnél.

Mint minden fontos, de jól titokban tartott kérdés esetén, most is elindult a találgatás, és már legalább három lehetséges név felmerült. Közülük a legérdekesebb kétségkívül a Citroënnel három világbajnoki címet szerző José Maria López.

Az argentin pilóta jelenleg a Toyota versenyzője az Endurance Világbajnokságon, ám mivel a hosszútávú szakágban kevesebb a futam, mint máshol, a japánok általában elengedik a versenyzőiket más sorozatokba, például a Formula E-be, az IMSA-bajnokságba vagy a Super GT-be. 

Az Eurosport Hungary megkeresésére a Toyota Gazoo Racing sajtóosztálya megerősítette, ha a gyártó érdekét is szolgálja, továbbra is nyitottak az ehhez hasonló párhuzamos programokra, ám jelenleg nem tudnak ilyen jellegű megkeresésről.

"A célunk mindig is az volt, hogy a versenyzőink élesek, fittek és motiváltak legyenek. Éppen ezért örömmel engedünk nekik olyan kiegészítő projekteket, mint az IMSA, a Super GT vagy Formula E" - olvasható a csapat válaszában.
"Amennyiben valamelyik pilótánk iránt érdeklődés mutatkozik egy másik bajnokságból, megvizsgáljuk a lehetőségeket, megnézzük a naptárunkat (beleértve a teszteket, a szimulátoros kötelezettségeket, és azt, hogy lenne-e idejük rendesen felkészülni a WEC-futamokra), és azt is, hogy van-e valamilyen márka-ütközés. Minden esetben a WEC-programé a prioritás."
"Jelenleg viszont nem tudunk róla, hogy ilyen egyeztetések lennének folyamatban."

Az Endurance Világbajnokság és a Túraautó Világkupa 2020-as naptára között nincs ütközés, és azt hiszem, a Lynk & Co márka sem lenne kizáró ok, bár ez csak feltételezés. A Cyan Racingtől kapott információk szerint viszont legalább már nem kell sokat várnunk a bejelentésre. 

Hozzászólások