WTCC - Tom Coronelt a vírus sem lassítja le! Idén is dupla szezont fut
Tom Coronelt a vírus sem lassítja le! Idén is dupla szezont fut
Fotó: Tom Coronel Racing

Tom Coronelt a vírus sem lassítja le! Idén is dupla szezont fut

LantiLanti
2020/08/20 19:22
Bár a koronavírus-járvány és annak gazdasági következményei átalakították a 2020-as autósport szezont, egy dolgon nem tudtak változtatni: Tom Coronel idén is sokat fog versenyezni. 

A holland pilóta nemrég bejelentette, hogy akár csak az elmúlt években, a WTCR mellett idén is rajthoz áll a TCR Europe-ban, ahol ezúttal is egy Honda Civic Type-R TCR-t vezet majd. Az autót idén is a Boutsen-Ginion Racing szervizeli majd. 

"Szerencsére már indulhattam néhány valódi versenyen az elmúlt hetekben. Természetesen a COVID-19 járvány csúcspontján a szimulátorozás is nagyszerű helyettesítő volt, de nálam semmi sem veri a valódi autót, négy kerékkel, versenymotorral egy igazi versenypályán" - mondta Coronel.
"Az elmúlt hetekben sok időt töltöttünk azzal, hogy a lehető legjobban felkészüljünk. A Honda Civic Type-R TCR-el folytatom, és marad a 31-es rajtszám is, mint a WTCR-ben. Ráadásul a csapat csak egy autót indít, úgyhogy egyedül rám koncentrál majd."

A holland pilóta vezető szponzora továbbra is a DHL, akiknek megköszönte a kitartást ezekben a nehéz időkben, majd hozzátette, neki még mostanság is sikerült új támogatókat találni. 

A TCR Europe bajnokság a hétvégén rajtol a Paul Ricardon. Nemrég jelentették be a 24 fős rajtlistát, amelyen természetesen a TCR Europe szimulátoros bajnoka, Nagy Dani is szerepel a BRX Racing színeiben.

Hozzászólások