WTCC - Tom Coronel márkát és csapatot vált a WTCR-ben
Tom Coronel márkát és csapatot vált a WTCR-ben
Fotó: Tom Coronel

Tom Coronel márkát és csapatot vált a WTCR-ben

LantiLanti
2019/02/26 10:25

A Comtoyou Racingnél és egy Cupra TCR-el folytatja pályafutását Tom Coronel, aki ma hivatalosan is bejelentette, hogy 2019-et is Túraautó Világkupán tölti.

A közönség köreiben igen népszerű holland pilóta tavaly a Boutsen Ginion Racingnél versenyzett egy Honda Civic Type-R-el, ám az év mélyen a várakozásai alatt alakult, így várható volt a váltás.

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

"A tavalyi szezon végén kezdődött a kapcsolatom a csapattal; a makaói versenyek után beszélgettem Kurt Mollekens-szel. Korábban csapattársam volt az Opel Lotus Euroseries-ben, jelenleg pedig a Comtoyou Racing mérnöke. Elgondolkodtatott, amit hallottam, és miután néhányszor tárgyaltam Francois Verbisttel és Jean-Michel Baerttal, egy egész jó szerződést írtunk alá az idei évre" - mesélte Coronel.

A holland pilóta jó kapcsolatot ápol a SEAT Sporttal, korábban éveken keresztül versenyzett az ő autóikkal. Ennek is szerepe volt a választásban.

"Jaime Puig, a SEAT WTCC korábbi csapatvezetője volt az egyik indok. A múltban értem el sikereket a SEAT-tal, Jaime pedig most benne van a Cupra-programban is. Az autót ők építik, a Comtoyou finomhangolja, és minden hétvégén lesz velünk egy cuprás mérnök."

cupra_tcr_achteraanzicht_06.jpg

Coronelnek valami olyanban is része lesz idén, amire régóta vár: több alkalommal is tesztelhet a szezonkezdet előtt.

"A szerződésben néhány teszt is szerepel, az első február 27-28 között, amikor még egy teljesen fehér Cuprát vezethetek majd Zandvoortban." 

Az autó persze nem marad fehér, sőt, számíthatunk a szokásos Coronel-kreativitásra.

"Marad a jól megszokott sárga színvilág, a rajtszámom pedig az 50-es lesz. Ezzel szeretném a figyelem középpontjába állítani az egyik legfontosabb szponzoromat, a DHL-t, amely fennállásának 50. évfordulóját ünnepli. Ez egy kis gesztus feléjük. A többi tavalyi szponzora is maradt, sőt, azt is elmondhatom, hogy a csapattársam, Aurélien Panis autója is sárga lesz."

A márka részéről Jaime Puig a régi emlékeket elevenítette fel.

"Tomot azóta ismerem, hogy 2001-ben elkezdett túraautózni. Éveken keresztül ment az autóinkkal, 2008-ban pedig egy SEAT-tal érte el első győzelmét Okayamában. Sosem felejtem el, előre slick, hátulra esőgumikat rakott fel. Jó lenne ezt megismételni idén" - fogalmazott a SEAT Sport vezetője.

Ami a reményeket illeti, Coronel ismét szeretne megfürödni néha a "dicsőség pillanatában". Szerinte a dobogó bizonyos esetekben elérhető lehet számára, bár kiemelte, a régi sztárok visszatérésével rettentően erős lett a bajnokság. 

Így fest jelenleg a 2019-es pilótafelhozatal:

e.jpg

Hozzászólások